Bartın’da KöyPark 26 Ağustos’ta açılacak

Bartın Belediye Başkanı Cemal Atak, yapımı tamamlanma aşamasına gelen KöyPark’ın 26 Ağustos’ta açılacağını bildirdi.

Özgürlük Mahallesi’nde 65 bin metrekarelik bir bölgede yapılan proje alanında incelemede bulunan Akın, gazetecilere, yapım çalışmalarında sona gelinen KöyPark projesi ile alanı halkın abat kullanabileceği, sunturlu fasıla geçirebileceği tıpkısı kesim haline getirdiklerini söyledi.

Çok sayıda teçhizat ile tasarlanan bu projenin Bartın’a tıpkı ayar katacağını ve kentin prestij projelerinden birine kavuşacağını anlatan Akın, şunları kaydetti:

“Projemizin ense alanında macera parkı ve yavru oyun parklarının bulunduğu benzeri düzlük oluşturduk. Yeniden ayrımsız bölgede okçuluk meydanı, güreş meydanı bulunuyor. Ayrıca projemiz içerisinde düz düzlük Türk Dünyası Marifet Adamları Müzesi birlikte gene bu bölgede vadi alıyor. Bu müzemizde dünyaca ünlü 8 Türk selen insanının şem heykeli ve eserleri ile parçalanmamış Türk haber adamlarının sayısal anlatımları vadi alacak. 4 çadırdan oluşacak müze kompleksinde sergi ve etkileşimli sergi alanları ile otağ beyi çadırında Türk yaşamı canlandırılacak. Projemizin ast kısmında ise 3 Türk büyüğü Kahraman Arslan, Fatih Padişah Mehmet ve Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün heykellerinin bulunduğu 16 Türk devleti bayrakları ve onları temsilen fail Türk askerleri heykellerinin düz aldığı Türk Dünyası Yürüyüş Yolu kâin. Ayrıca kanatlı hayvanların bulunduğu alan, küşade merbut piknik alanları, lokal ürünlerin satıldığı ahzüita yeri, hobi bahçeleri, üslup yolları, kafeterya ve tuvaletler bulunuyor. Allah baht ederse 26 Ağustos Cuma Namazı Haset KöyPark’ımızın açılışını gerçekleştireceğiz.”

Akın’a, belediye başbuğ yardımcıları Hasan Arınan ve Erol Demirkoparanoğlu, Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Celil, Ar-Ge Başbuğ Yardımcısı Ercüment Özçelik, kat müdürleri ve teknik personel haremlik etti.

Share: