Başbuğ Altay, Ereğli’de esnafla ve vatandaşla buluştu, yatırımları inceledi

Konya Büyükşehir Şehremini Gaye İbrahim Altay, Ereğli ilçesinde esnafla, vatandaşlarla ve öğrencilerle tıpkı araya geldi. Başkan Altay, Konya’nın birlik ilçeleri üzere mütemadi demeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Maksat İbrahim Altay, Ereğli ilçesinde vatandaşlarla, esnafla ve öğrencilerle buluşurken devam eden yatırımları durumunda inceledi. Başkan Altay, Ereğli ziyaretinde evvel yerine, AK Fırka Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve AK Fırka Ereğli İlçe Başkanı Zübeyr Dursun ile alay malay Kargacı Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü parke çalışmalarını inceledi.

“Ereğli’de madun yapıyla ilgili haddinden fazla şanlı icraat yapıyoruz”

Burada yaptığı açıklamada Büyükşehir yerine tarz dışındaki mahallelerde üç asıl hedefleri olduğunu kaydeden Komutan Altay, “Öncelikle altyapıyı yok etmek sonraları insanların burada gelirlerini bırakmak ve toplumsal hayata dair oylumlu işlemler yapmak. Ereğli’da son iki yılda madun yapıyla ilgili çok önemli icraat yapıyoruz. Güzeşte yıl mahallelerimizde 100 bin metrekare parke uygulamasını hayata geçirmiştik. Bu yıl yaklaşık 30 milyon teklik bedelle 200 bin metrekare parkeyi Ereğli’mizin mahallelerinde alt yapı faaliyeti kendisine yapıyoruz. İnşallah bu amal tamamlandığında ilçelerimiz, mahallelerimiz çokça daha standardı erdemli yollara kavuşmuş olacak. Ereğli’mize görklü olsun” dedi.

“Sunu kocaman önceliğimiz ayrıntılar ve çoluk çocuk”

İlçede Konya Büyükşehir Belediyesi Ortaöğretim Medeniyet Akademisi ve Bilgehane’bile öğrencilerle tıpkısı araya mevrut Başbuğ Altay, sınıfları gezerek öğrencilerin derslerine zevcelik etti. Başbuğ Altay henüz bilahare Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda eğitim bilimi düzlük öğrencilerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi yerine en majör önceliklerinin çoluk çocuk ve füru olduğunu rapor eden Komutan Altay şunları kaydetti:

“Bu gençlerin enerjisini, coşkusunu yutmak hep yorgunluğumuzu alıyor. Ereğli’üstelik 13 salonda bin 128 çocuğumuz Büyükşehir’imizin spor okullarına taşıt yaptırdı. Temennimiz çocuklarımızın takkadak yaz aylarında değil; okul döneminde birlikte spora devam etmeleri. Onun amacıyla Ereğli’de spor yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ereğli yüzme havuzumuzun inşaatı bir lahzada bitmeme ediyor. İnşallah en kısa sürede bakım verecek ve çocuklarımız orada yüzme sporunu yapmaya başlayacaklar. Tabii bu yaz programlarını İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğümüz, İlçe Milli Yetişek Müdürlüğümüz, İlçe Deneyimsizlik Spor Müdürlüğümüzle gelişigüzel gerçekleştiriyoruz. Ben onlara de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımıza yıpranmamış imkanlar arz etmek hesabına kolaylıkla adliye binasının arkasında yeni bire bir spor salonu başlangıcını düzenlemek üzere bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Böylece Ereğli’miz bakir tıpkısı spor salonuna elan kavuşmuş olacak. ve bu cıvıltısını duyduğumuz, çalım duyduğumuz çocukların sayısı artacak.”

Başkan Altay asfalt yapılan caddeleri inceledi

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi yerine satın alınan Ereğli Eski Adliye Binasını inceleyici Başbuğ Altay, asfalt çalışması yapılan İnönü Bulvarı ve İstasyon Caddesi’nde üstelik incelemede bulundu. Daha önceki prestij ana yol zir yapısını tamamlayıp asfaltını yaptıkları iki caddenin aşınma tabakasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başbuğ Altay, “Böylecene elan konforlu ayrımsız erişim imkanını Ereğli halkımıza sunmuş oluyoruz. 2 buçuk kilometre uzunluğundaki caddelerimiz Ereğli’mize leziz olsun” dedi. Ereğli’ye kazandırılacak Konya’nın yeryüzü şişman Ulus Bahçesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü yarım olimpik yüzme havuzunun inşaatlarında de incelemelerde mevcut Başkan Altay, ilçe esnafını da ziyaret ederek şiddetli işler temennisinde bulundu.

Başbuğ Altay mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla buluştu

Merkezdeki programlarının peşi sıra mahalle ziyaretleri birlikte gerçekleştiren Başkan Altay, ilçeye merbut; Sazgeçit, Kutören ve Belkaya mahallelerinde muhtarlarla ve vatandaşlarla ayrımsız araya geldi. Ziyaretlerde mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinleyen Başbuğ Altay, kaza belediye başkanlarıyla, kaymakamlık başkanlarıyla birlikte Konya’nın kamu ilçeleri için sakır sakır demeden çalışmaya bitmeme ettiklerini söyledi. – KONYA

Share: