Başbuğ Büyükkılıç ile Ilbay Çiçek’ten özel torunlar ve celil çınarlara görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile gelişigüzel Yüksel Dağ Sarih Çocuk Evi ve Mustafa Kumlu Celil Çınarlar Buğulu Hayat ve Tesanüt Merkezi’ni müzakere ederek, hususi torunlar ve ulu çınarlarla bire bir araya geldi. Yaşlı yaşam ve dayanışma merkezinde ulu çınarlar korosunun müzik ziyafetiyle karşılanan Büyükkılıç ve Çiçek, celil çınarlarla alay malay Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi.

Kayseri’ye bakım amacında adeta koltuğunda oturmayan Başkan Büyükkılıç, yavaş temposuna karşın tek ahit boşlama etmediği özel ayrıntılar ve buğulu vatandaşları bu kat Vali Gökmen Çiçek ile birlikte konuşma etti. Başbuğ Büyükkılıç ve Vali Gökmen Çiçek’e, Yüksel Izdırap Bulutsuz Yavru Evi ve Mustafa Kumsal Ulu Çınarlar Buğulanmış Yaşam ve Tesanüt Merkezi ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, ofis başkanları ile Vali Yardımcısı Mehmet Bağlı Tunç birlikte eşlik etti.

Yüksel Yara Celi Çocuk Evi’nde özel çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, uzmanlardan burada yapılan çalışmalarla alakalı bilgelik aldı. Komutan Büyükkılıç elan bilahare Vali Çiçek ile gelişigüzel Mustafa Kumsal Celil Çınarlar Yaşlı Dirim ve Dayanışma Merkezi’ne geçti. Merkezde nemli vatandaşların sevgisiyle karşılanan Büyükkılıç ve Çiçek, ulu çınarlarla yakından ilgilenip sohbet etti.

Merkezi’ndeki nemli vatandaşların oluşturduğu Uluçınarlar Korosu, Başbuğ Büyükkılıç ve Vali Çiçek’i türkülerle karşıladı. Büyükkılıç ve Çiçek, ulu çınarlar korosunun Namık Kemal Bilim Adamı şefliğinde seslendirdiği parçaları dinledi.

Komutan Büyükkılıç, nemli dirim ve el birliği merkezinin tıpkı dinlenme ortamı olduğunu belirterek, “Şehrin göbeğinde canlarımızla, büyüklerimizle dinlenme ortamı. Hayırseverlerimize, belediyemize, çalışanlarımıza yakarış ediyoruz bilcümle beraber. Büyüklerimizin yol uğrağı yeri hem üstelik kültürümüz yaşatılıyor Kayseri’mizde” ifadelerini kullandı.

Ulu çınarlardan oluşan koro, Ilbay Çiçek’in isteği konusunda Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi. Ulu çınarlar korosuna Büyükkılıç ve Çiçek’in de eşlik etmesiyle ortaya mülevven görüntüler çıktı.

Ziyarette, merkezi haddinden fazla beğendiğini dile getiren Ilbay Çiçek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ne domuzuna ayrımsız yassı hazırlamış, Allah şehremaneti başkanımızdan razı olsun” dedi.

Buğulu dirim ve tesanüt merkezi sakinleri de Başbuğ Büyükkılıç ve Ilbay Çiçek’in ziyaretinden sevinme duyduklarını rapor ederek, Büyükkılıç ve Çiçek’e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi, İldem, Beyazşehir, TOKİ bölgesine bakım veren Beyazşehir Açıkça Çocuk Evi ve Mimarsinan Parkı içerisindeki Yüksel Elem Kilitsiz Küreksiz Çocuk Evi’nde bütün 200 civarında öğrenciye hizmet veriyor.

Vazıh çocuk evlerinde 4-12 gözyaşı arasındaki zihnî sakat çocukların gelişimlerini yedirmek, güzelce mesafe geçirmelerini icat etmek, ailelerinin ise hususi ve resmi işlerini strateji etmelerine punt tanınırken, benzeri zamanda sakat bireye topluluk ailelerle vukuf paylaşımı yapılıyor.

Ayrıca açıkça yavru evlerinde, aksiyon basamaklarından ‘Bilişsel/Duyuşsal Düzlük-Psikososyal/Fert Düz-Psikomotor Alan-Dil Gelişim Kayran ve Özbakım/Bireysel Hisse Senedi’ alanlarını sponsor eğitimler üstelik verilirken, çocukların yaşına ve gelişimine uygun etkinlikler bile gerçekleştiriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘insanı yaşat kim büyüklük yaşasın’ anlayışıyla imza attığı hizmetlerden biri olan ve 2019 yılında temeli atılmış, yaklaşık 2 yıldan bu yana de buğulanmış çınarlara bakım veren Mustafa Kumsal Celil Çınarlar Yaşlı Dirim ve Tesanüt Merkezi, lüks otel konforunda misafirlerini ağırlıyor. Büyükşehir bünyesinde faaliyetlerini yürüteç, istirahat odaları, hikmet tedavi odası, hobi odası, afiyet odası, kişisel hizmet odası ve sosyal alanlar meydan düz merkezde, sıcak ilişkiler kurulan ortamda yaşlı vatandaşlara muhtelif aktivite olanakları da sunularak buğulanmış çınarların gönüllerini şiddetli tutmaya özen gösteriliyor. – KAYSERİ

Share: