Başbuğ Büyükkılıç, ödül getiren projeyi inceledi

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Dolgun Ev İdaresi (TOKİ) işbirliğinde ölçülü 300 milyon TL’lik 572 konutluk Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bitmeme eden çalışmaları inceledi. Başkan Büyükkılıç, “Planlamasıyla, asıl yapılan imalatlarıyla beniz akımız olan tıpkı proje. Kayseri’mizin adeta çehresini değiştirecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirlerin dönüştürülmesi ve yenilenmesi bakımından bir nice proje ve yatırım gayeli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede kentte yapılan icraat için sık sık hikmet alan ve incelemelerde mevcut Başbuğ Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’ne “Arz gür riskli düzlük ilan eden belediye” ödülünü aldıran Oruçreis Kentsel Inkılap Projesi’ni inceledi. Büyükkılıç’a incelemeleri esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Kentsel Transformasyon Kat Başkanı Hakkı Yiğit ve müteahhit firma yetkilileri zevcelik etti. Başkan Büyükkılıç, bitmeme fail ateşli çalışmalarla ilgili birlikte yetkililerden bilgelik bile aldı.

Kayseri’ birlikte konforlu ve rahat dirim alanları sunacak kentsel dönüşüm projelerine önem verdiklerini anlatım fail Komutan Büyükkılıç, Oruçreis Kentsel Tahavvül Projesi’nin cümle hızıyla sürdüğünü ve Kayseri’ye çokça yakışacağını söyleyerek, “120 bin metrekare tıpkısı inşaat sahası. Burada yapılan mesai. Bunun yarısı yeşil düzlük, 572 ev, tecim alanı, camisi, içtimai donatılarıyla inşallah 2023 Nisan ayında tamam ve türe sahiplerine teyit edecek şekilde inşaatımız süratle devam ediyor. TOKİ’mize, bulunmaz başkanımıza, altın Kasaba Kentçilik Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkürname ediyorum. Bizlerle her devir mebzul oruçlu, müspet yaklaşımıyla uyum döneminde bu projenin bir anda hayata geçirilmesinde katkı sağlayıcı Oruçreis Mahalle’mizin güzelce insanlarına ayrıca minnettarlık duyuyorum” diye niteleyerek konuştu.

Oruçreis Kentsel Transformasyon Projesi’nin beniz seyelan ayrımsız proje olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, projede emeğe geçen herkese teşekkürname ederek, şunları kaydetti:

“Şehirlerde tahavvül ihtiyacının olduğunu biliyoruz ve bunun için birçok çalışma yaptık ve yapacağız. İnşallah 2’nci etabında başlaması yönünde altın bakanımızla görüşmelerimizi yaptık. Bu yönde üstelik sürecin devam edeceğine inanıyorum. Rastgele şeyden evvel planlamasıyla, temel yapılan imalatlarıyla yüz akımız olan tıpkı proje. Emeğe geçenlere teşekkürname ederken, işini her zaman olduğu gibi yüz akıyla bitireceğine inandığımız Erkut firmamıza birlikte teşekkürname ediyorum. Ister proje müdürlerine, ekibine, çalışanlarına rastgele kademede emeği geçen canlarımıza, dostlarımıza teşekkürname ediyoruz. Allah kazadan beladan esirgesin. Emsal daireyi gezdik. Kıtipiyoz fena hâlde aynı yapıt ortaya huruç. İnşallah diğer dairelerimizde eş ofis doğrultusunda hayata geçirileceğinden hiç kimsenin endişesi olmasın.”

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında doğruluk sahiplerine yeşil alanları, toplumsal donatıları ile alay malay gani, yaşanabilir konutların teslim edilecek. – KAYSERİ

Share: