Başbuğ Çintay, “Lehçe kalkınma için ayn ve borsalar arası işbirliğinin elzem olduğunu düşünüyorum”

Lehçe kalkınma amacıyla bölüm ve borsalar arası işbirliğinin vazgeçilmez olduğunu dile getiren Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Fehamet Çintay, “Bu hususta BİNTSO olarak yapılacak çalışmalarda her antlaşma tartı almaya hazırız. Özellikle ülkemiz arkası sıra bölgemiz ve illerimizin ekonomisini ihya konusunda çokça ciddi külfet altındayız” dedi.

BİNTSO Başkanı Eder Çintay, Diyarbakır’bile aynı bando ziyaretler gerçekleştirdi. Diyarbakır Tecim Borsası Başkanı Açık Deniz Yeşil, Diyarbakır Tecim ve Endüstri Odası Başkanı Mehmet Kayaç ve Cesaret Güvence Fonu Nahiye Müdürü Mehabetli Dolaş ile aynı araya mevrut Çintay, peşi sıra şehre dönerek açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Tecim Endüstri Odası ve Ticaret Borsası ziyaretlerine ilgili mütekellim BİNTSO Başkanı Boy Bos Çintay, işbirliği çağrısında bulundu.

Çintay, “Bölgesel kalkınma için basar ve borsalar arası işbirliğinin vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Bu hususta Bingöl Tecim ve Endüstri Odası namına yapılacak çalışmalarda her devir güçlük almaya hazırız. Özellikle ülkemiz ardından bölgemiz ve illerimizin ekonomisini ihya üstüne haddinden fazla tehlikeli etki altındayız. ‘Gelişen, Büyüyen ve Güçlenen Bingöl Dönemi’ adını koyduğumuz bu süreçte bitişik illerimizin ıcığı cıcığı ile elan eli sıkı ayrımsız iş birliği yapmayı hedefliyoruz. Alelhusus Bingöl’ün türe ettiği ihracat sıralamasına yükseltmeyi tasavvur ediniyoruz. Bitişik illerimizden bile, gelişmekte olan ilimiz amacıyla destek beklediğimizi tercüman olmak istiyorum. Alelhusus diğer illere nazaran, desteğe daha aşkın ihtiyacı olan ilimiz gibi, gelişmekte olan şehirlere pozitif ayrımcılık yapılmasını de istek ediyorum. Serencam yerine Bingöl’dahi KGF Desteklerinin Tanıtım Lansmanını beğenmek istediğimizi yorumlamak istiyorum. Birlik üyelerimizin bu fonu kullanabilmesi amacıyla elimizden gelen bilcümle çabayı göstereceğiz” diyerek konuştu. – BİNGÖL

Share: