Başbuğ Çopuroğlu: “Kayseri eğitim, tedris şehri olma noktasında ayrımsız ivme kazanıyor”

SELIM Fırka Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu; İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ayhan Teltik’i makamında müzakere etti. Başkan Çopuroğlu; “Kayseri terbiye, tedris şehri olma noktasında tıpkısı ivme kazanıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte birlikte, 2023 Türkiye’sinde kısık manada başarılar elde eden tıpkı kent tamam diyerek beklenti ediyoruz” dedi.

Kayseri’deki öğrencilerin LGS ve YKS’üstelik gösterdiği başarılardan âlem İl Müdürü Yanlış’i tebrik kartı fail Başbuğ Çopuroğlu; “Öğrenci şehri, darülfünun şehri Kayserimizde yanılmıyorsam 400 bine yakın öğrenci, 100 bine yakın darülfünun öğrencimiz var. 5 üniversitesi olan nadir şehirlerden tıpkı tanesiyiz. Gine yanılmıyorsam 25 bine yakın öğretmenimiz var. Az Daha nüfusun yarısı bire bir şekilde eğitim camiasının içre, evet öğrenci ya bile sarıklı adına düzlük alıyor. Bu çerçevede Türkiye’de bir numara tevessül etmek, patırtılı yayımlamak Kayseri’nin temaşa noktasında büyük ayrımsız enerjiye topluluk olduğunu gösteriyor. Kül ekibi kutlama ediyoruz. Bundan ahir süreçte birlikte bu başarının bitmeme etmesini temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıkladı; ortaöğretim sonuç sınıfa revan öğrencilerin esas eserlerini, farklı kitaplar kabil masasında seçkin ücret alınmadan hazır olacağını söylerken bir elan sevindik. Ayrımsız bambaşka mutluluğumuz de belediyelerimizin gösterdiği mücahede neticesinde kütüphanelerin ne büyüklüğünde ihtiyaç olduğunu, kütüphanelerden yararlanan insanların ne büyüklüğünde mutlu olduğunu birinci olan öğrencimizin ağzından duymak üstelik bizim için iri mutluluk oldu. Adamakıllı tıpkısı say ve diyalog içerisinde yapılan bu gayretlerde teşekkürün büyüğü öğretmenlerimize, tabi ki ailelerimize ve sonra da öğrencilerimize. Kayseri terbiye, talim şehri olma noktasında bir ivme kazanıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte bile, 2023 Türkiye’sinde dokunaklı manada başarılar elde fail aynı kent peki diye niteleyerek beklenti ediyoruz” dedi.

Eğitimde Kayseri’nin adını Türkiye gündemine daha kalın ifade etmek üzere çalışacaklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yanlışlık ise; “Özellikle LGS ve YKS’deki başarıların görülmüş olması Kayserimizin üzere şişman kıvanma duyulacak tıpkısı bahis. Türkiye tarihinde ilk defa ilk defa YKS sınavında 2 parça birinci çıkardı Kayseri. Kayseri; eskiden birlikte eğitim şehri, deminden üstelik eğitim bilimi şehri. Bunu artık biz Türkiye’üstelik daha çok gündeme getirmeye çalışacağız. Bu öğrencilerimizin başarısında birlikte 12-13 almanak emekler var. Okullarımızda hizmetlisinden, kapıdaki düzenlilik görevlisinden belediyelerimize büyüklüğünde, başarıda katkısı olan eksiksiz paydaşlarımıza hepsine teşekkür ediyorum” diye niteleyerek konuştu. – KAYSERİ

Share: