Başkan kepçe üstünde üzüm hasadı yaptı

Başkan kepçe üstünde üzüm hasadı yaptı

Geçen sene tarihi çarşıda dikilen asmalar ürün verdi, komutan esnaf ile kepçenin üzerine çıkıp üzüm topladı

ADANA – Adana’nın Kozan ilçesinde Belediye Başkanı Kazım Özgan geçen sene tarihi çarşıdaki çevre düzenlemeleri çalışmasında bakımı yapılan asmaların üzümlerini kepçe üstünde vatandaşlar ile alay malay topladı.

Esnaf ve şehremaneti ekipleri ile gelişigüzel gelişim makinasına çıkan Başkan Özgan, evvel üzüm hasadını gerçekleştirdi.

Kozan’ın kalbi Tarihi Hoşkadem Camii, Mustafa Kemal Sokakta esnafa pergola olması ve tarihin natürel tıpkısı iyilikle kapatılması amacıyla asmalar ile gölgelendirilme yapıldığını belirten Başkan Özgan, “Biliyorsunuz bura hamam memleket. Güneşte vatandaşlarımız zorlanıyordu. Çarşının üzerini pespaye dokunuşlar ile güzeşte yıl muallak dikerek üzüm ile kapladık. Bu çalışmalarımızı hemen burada değil aynı haddinden fazla yerde bitmeme ettireceğiz. Bu sokağın devamı Andıl Caddesi ve ense sokakta bile yapacağız. Çukurova’nın çoğalan topraklarında yetişen asmalarımızın geçmiş hasadını gerçekleştirdik. Meyvesini buradaki esnafımız ile paylaştık. Seneye bura tabii ayan gelgel stüdyosu olacak” dedi.



Share: