Başkan Pekmezci gazetecileri ağırladı

Bayburt Belediye Reisi Hükmü Pekmezci “10 Familya Çalışan Gazeteciler Haset” zımnında Bayburt’ta görevli yerel ve millî basın temsilcilerini sabah kahvaltısında ağırladı.

Belediyenin Ocak Dirim Merkezi’nde gerçekleşen programda matbuat mensuplarının 10 Sülale Müteharrik Gazeteciler Günü’nü kutlama fail Başkanımız Pekmezci aldatıcı geldiniz diye niteleyerek çalışmalarında muvaffakiyet temennisinde bulundu.

Gazetecilerle benzeri süre sohbet eden Başbuğ Pekmezci, şehremaneti marifetiyle yapılan çalışmalar için bilgiler verdi. Uray yoluyla yapımı tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmaları anlatan Başbuğ Hükmü Pekmezci 2022 yılının uray açısından muvaffakiyetli tıpkısı yıl olduğunu söyleyerek “Hedeflediğimiz çalışmaların büyük tıpkı bölümünü tamamladık. Elden 2022 yılındaki yatırımlarımız hesaplarımıza göre kısaca 80 Milyon TL.” dedi.

Konuşmasında bitmeme eden çalışmalardan birlikte bahseden Komutan Pekmezci, belediyenin şehrin altın elma projesi yerine gördüğü İçme Suyu Katılık Giderme Tesisi üzerine bilgiler vererek “İçme Suyu Arıtma Katılık Giderme Tesisimiz 180 Milyon TL’ye ihale edildi. Kestirmece iki aydan beri saha teslimi için hız gider ediyoruz. O yeri yapmadan onların orayı etme şansı yoktu. Bu problemi ortadan tahammül namına iki aydır orada kırıcı benzeri emek içindeyiz. Anında çabucak bütünleme aşamasına geldik. İnşallah bu ayın 20 sinde saha teslimi yapılacak. Baharla alay malay inşaatı başlayacak ve Bayburt halkı önümüzdeki ahit diliminde çıktı musluklarından cari suyu rahatlıkla kullanacak. Aynı apayrı yatırımımız serencam aşamada olan Sızgıt Sucuk ve Pastırma Istihsal Et Entegre Tesisi. Bu kuruluş amacıyla şuana kadar 10 Milyon 604 Bin TL gider yaptık. Finiş aşamasında. İnşallah buda bittiği zaman Bayburt Belediyesi’nin Kavurma Sucuk ve Pastırma Üretim Tesisi ile Yöresel Mahsulat ve Bitkin Istihsal Fabrikası oluşmak üzere iki ayrı üretim fail tesisi olacak. Hem Bayburt insanına istihdam hem da şehrimize iktisadi anlamda aynı girdi sağlayacak şekle tefhim etmek istiyoruz.” ifadelerini kulandı.

Açıklamalarına planlanan projeleri anlatarak bitmeme fail Başbuğ Pekmezci, konuşmasını içtimai ve kültürel işler ile sürdürerek çolpa spor kulüplerine, Bayburtspor’a ve ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi arkalama yapıldığını belirtti ve bütün bu çalışmalar sonucunda SONAR Araştırma Şirketi aracılığıyla 2021 ve 2022 yıllarında yapılan sormaca çalışmasında iki yıl yoğun 51 İl Belediyesi ortada çalışmaları yer haddinden fazla bedii 4. Belediye Reisi olduklarını söyledi.

Konuşmasının akıbet kısmında şehremaneti marifetiyle yapılan çalışmaların domestik ve millî basın işaret organlarında çok yer aldığını rapor eden Başbuğ Pekmezci, “Bütün bu çalışmalarımızın duyurulması yönünde Basın Yapıt Birimimiz eliyle yapılan istihbarat ve içtimai iletişim araçları paylaşımları veri analiz ve raporlama sistemi Fen Metre isimli site marifetiyle açıklanan 2022 yılı raporunda Belediye Başkanı adına zatım ve Bayburt Belediyesi 6.014 skor fen kaynağında toplamda 146, 749 veri ve 268 Milyon 850 Bin 384 sayı okunma sayısı ile listenin en üst sıralarında düz aldık. Bunu birlikte gururla belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Maksat Okutmuş ise, cemiyetin müessis üyesi olan Komutan Hükmü Pekmezci’nin herhangi bir devir basın mensuplarının yanında olduğunu belirterek, Bayburt’a katmış olduğu umum hizmetlerden periferi Komutan Pekmezci’ye teşekkür etti.

Program istifham yanıt kısmının ardından Başbuğ Pekmezci’nin matbuat mensuplarına nostaljik radyo bağış etmesi sonrası hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Programa Şehremini Hükmü Pekmezci, Şehremaneti Başbuğ Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Maksat Okutmuş, Gazeteciler Cemiyeti Fahri Başkanı Mecbur Yavuz, Global Gazeteciler Konseyi Bayburt İl Temsilcisi Yaşar Talih, Matbuat Kitap ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Kiki ve Bayburt’ta görevli domestik ve ulusal matbuat temsilcileri katıldı. – BAYBURT

Share: