Başkentte “5. Rizeliler Hemşehri Buluşması” başladı

Rize Dernekler Federasyonu vasıtasıyla düzenlenen “5. Rizeliler Hemşehri Buluşması – Hamsi ve Muhlama Şöleni” başladı.

Anfa Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki etkinlikte öz, bal, düğürcük, akdarı unu ve Rize yöresine ilişik mahsulat satışa sunuldu.

Kemençe ve tulum eşliğinde horon gösterileri verilen etkinlikte muhlama ve 1 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara izaz edildi.

Rize Dernekler Federasyonu Gönüllü Başkanı Veysel Atacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rizelilerin bulundukları coğrafya dolayısıyla gurbete çıktıklarını, bu esnada gittikleri seçkin yere kültürlerini da götürdüklerini söyledi.

Atacan, Rize’nin yetiştirdiği ürünleri, kültürünü ve folklorünü, Ankara’daki hemşehrilerine ve komşularına tanıtarak angajman ve beraberliği sağlamayı amaçladıklarını, bu tam ekonomiye birlikte ulama sağladıklarını belirtti.

“Ankara kültürü girmek 81 ilin aynı ve bu arada olması girmek. Hakeza bire bir inancımız var.” diyen Atacan, Rizelilerin gittikleri yerlerdeki insanlarla benzeri arada olmayı sevdiklerini rapor etti.

Karadeniz sanatçılarının dahi mini konserler vereceği etkinlikte tamam Ankaralıları hamsi ve muhlama yemeye davet fail Atacan, etkinliğin kapanışına dahi Türk halk müziği sanatçısı İsmail Türüt’ün katılacağını bildirdi.

Sunma hızlı karalahana çorbası içme yarışması

“Arz acul karalahana çorbası içmece yarışması”nda birinciliği paylaşan yarışmacılardan Hilal Turgut ise bebeğinin şansı amacıyla yarışmaya katıldığını söyledi.

Ayça Turgut, yarış vesilesi ile ilk defa karalahana çorbası yediğini belirterek, “Çok güzeldi. Heyecanlıydım, kazandım. Tıpkısı beyefendi ile para ödülünü bölüşmüş olduk. İçimiz ısındı bu sevimsiz havada. Mutluyum.” dedi.

Share: