Başkentte caba hamsi ve muhlama için vatandaşlar birbirini ezdi

Başkentte müft hamsi ve muhlama için vatandaşlar birbirini ezdi

ANKARA – Başkentliler ‘Doğu Karadeniz Hamsi Muhlama Şöleni’nde dağıtılan emeksiz savsaklamak arası hamsi ve muhlama için vatandaşlar birbirini ezerek savmak arası hamsiyi ve muhlamayı kaptı.

‘Doğu Karadeniz Hamsi Muhlama Şöleni’ 25-29 Ev tarihleri ortada gerçekleştirilmek üzere, Altınpark Anfa Fuar ve Kurultay Merkezinde başladı. Rize’nin kendine özgü özelliklerini ve kültürünü vatandaşlara tanıtan etkinlik, Rize mutfağının misilsiz lezzetlerinden olan, kuymak, hamsi ve şişko lahana sarması kabil bir nice yerel lezzeti vatandaşların beğenisine sundu. Açılan standalar yardımıyla, Ankaralılar farklı lezzetleri deneyimlerken, ‘En İyi Kuymak Güzeli’ ve ‘En Çabuk Lahana Çorbası Yeme Yarışması’ kadar mütenevvi etkinlikler ve yöresel ahali oyunları ile unutulmaz anlar aktif vatandaşlar hem eğlendi hem bile 800 liranın sahibi oldu. Tulumlar eşliğinde açım töreni gerçekleştirilen şölende vatandaşlar, ekmek arası hamsi ve muhlama için tafsilatlı kuyruklar oluşturdu. Damaklarını şenlendirmek talip vatandaşlar, birbirlerini ezerek savsaklamak arası hamsiyi ve muhlamayı kaptı.

“Bazısı muhlama diyor, birtakımı kuymak diyor”

‘Doğu Karadeniz Hamsi Muhlama Şöleni’nde muhlama yaparak Ankaralıların damaklarını şenlendiren It Canlı Şentürk, bir kesimin muhlama aynı kesimin ise kuymak dediğini kaydederek konuşmasına şöyle bitmeme etti:

“Öncelikle Trabzon tereyağını atıyoruz ve yağımızı eritiyoruz. Ondan sonra mısır unumuzu kavuruyoruz. Mısırımızı kavurduktan sonraları, benzeri hacim akarsu arttırma ediyoruz. Suyumuzu ilave ettikten sonraları, peynirimizi atıyoruz. Hep bu arada keyifle muhlamamızı yiyoruz. Kimi muhlama diyor, birtakımı kuymak diyor. Biz kuymak diyoruz. Amma, ikisi birlikte tıpkısı değişen tek öz yok.”

“İçimiz söz etti”

‘Dürme Çorbası Yiyecek Yarışması’ berabere bitmesi ile 800 lirayı cömert payı yaparak bölüştüklerini tamlayan Ayça Turgut, “Mutluyum, başardım. Haddizatında zorlanmadım ilk kez yediğim tıpkı çorbaydı. Gösterişsiz oldu. Içimli tıpkı çorbaydı. İlk misil denedim amma, haddinden fazla hoşuma gitti. İçimiz hezel etti” dedi.

‘Doğu Karadeniz Hamsi Muhlama Şöleni’ 29 Aile’a kadar bitmeme edecek.

Share: