Başpehlivanlar üniversiteye girebilmek için yetenek sınavında çalma döktü

Trakya Üniversitesinde (TÜ) planlı yetenek sınavlarına katılan başpehlivanlar üniversiteye girebilmek için uğraş etti.

TÜ’nün Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinin güreş branşında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan kendisine güreşen pehlivanlar için açtığı 5 şahsiyet lisans kontenjanına bu sene 4 başpehlivan referans yaptı.

661’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çeyrek finalde elenen milli güreşçi Tanju Gemici, Hasan Cengiz, Yıldıray Akın ve Kaan Kaya’nın başvurduğu kontenjan için Türkiye Olimpiyat Tedbir Merkezi’nde kabiliyet sınavı yapıldı.

Başpehlivan Tanju Gemici, sınavın arkası sıra gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesinin açtığı başpehlivanlık kontenjanına başvurduklarını anlattı.

Sınavın dolgunca geçtiğini tamlayan Gemici, “Hem eğitimimizi burada tamamlayalım hem dahi 4 yıllık darülfünun mezuniyetimizi burada yapalım istedik. Parkur sınavı vardı bugün. Gelişigüzel mektepli kadar biz birlikte ne kadar milli pehlivan da olsak hangi büyüklüğünde başpehlivan da olsak bu sınava kaldırmak zorundayız. Muvaffakiyetli aynı şekilde geçti parkur sınavımız. bundan sonra öğretim hayatımız Allah felek ederse Trakya Üniversitesinde bitmeme edecek.” diyerek konuştu.

“Hem okuyup hem birlikte güreşimize bitmeme edeceğiz”

Ortalık güreşlerinin bitmeme ettiğini, Kırkpınar’ın rövanşı Kurtdere güreşlerine katıldığını anlatan Gemici, şunları kaydetti:

“Benim bir sakatlığım var. Hasan Cengiz ustamla güreştim amma güreşemedim çekilmek zorunda kaldım. Tanrı nasip ederse 2 hafta sonradan Elmalı güreşleri var. Oraya büyüklüğünde toparlanıp kemeri alıp zirvede kendimizi göstermem geçişsiz, zira Edirne’birlikte çeyrek finalde kaybettim. Edirne’den sonra bire bir kemer üstelik bizim hakkımız diye niteleyerek düşünüyorum.”

Başpehlivan Hasan Cengiz bile TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun sağladığı imkanı değerlendirdiğini belirterek, “İnşallah hem okuyup hem dahi güreşimize bitmeme edeceğiz. Eksiksiz zihayat kardeşlerime başarılar diliyorum. 35 yaşındayım, 2 çocuğum var. Ağırlık olup olmayacağını bilmiyorum, başlayınca göreceğiz. Bu mevsim bitmek üzere, eylülde Elmalı güreşleri var. İnşallah zaman güreşlerimiz bile liyakatli şekilde devam ölçü.” ifadelerini kullandı.



Share: