Baştan Zenginlik Partisi Genel Başkanı Erbakan Diyarbakır’da konuştu Açıklaması

Yeniden Zenginlik Partisi Umumi Başkanı Fatih Erbakan, ” Suriye’deki mevcut yönetimle cenk ederek ve küskün durarak sorunları çözebilmek olanaklı değil” dedi.

Çeşitli temaslarda gezmek amacıyla Diyarbakır’a mevrut Erbakan, beraberindeki partililerle tıpkısı otelde basın toplantısı düzenledi.

Erbakan, bölgenin bugüne kadar olduğu kabilinden bundan sonra de bölünmenin yahut parçalanmanın değil bağlantı, el birliği ve kardeşliğin merkezi olacağını söyledi. Bin almanak geçmişlerindeki kabil imdi dahi el birliği, irtibat ve muadele içerisinde yollarına devam edeceklerini dile getiren Erbakan, “Diyarbakır, ‘Balaban İsrail’in değil, İslam Birliği’nin ‘Baştan Nazik Türkiye’nin tıpkı vilayeti olacak. Bu bölgede yaşamış kardeşlerimiz asırlar süresince emperyalistlerin, aut güçlerin oyunlarını elbet bozdularsa inşallah bu dönemde de bu oyunları bozacaklar ve onların emellerine punt vermeyecekler.” diyerek konuştu.

Türkiye gündemine ilişik değerlendirmelerde mevcut Erbakan, minimum ücretin net 8 bin 506 teklik adına açıklandığını aktararak “Bu açıklayan minimum sevap milyonlarca asgari ücretliyi, sendikaları, halkımızı maalesef tayf kırıklığına uğrattı. Çünkü aralık kocaoğlan 4 yabanlık ocak için açlık sınırı hesaplamaları ortaya bundan sonra. Çatlak kocaoğlan itibarıyla Türkiye’da 4 kişilik ayrımsız ailenin açılık sınırının 9 bin 59 teklik olduğu ortaya konuldu. Biz henüz ilk öğür namına minimal sevap tayin edilmeden ilk bunun sunu beş altı 14 bin liralık seviyesine çıkartılmasını, yüzde 150 maaş zammı yapılması gerektiğini anlatım etmiştik.” dedi.

Gazetecilerin gündeme dayalı sorularını yanıtlayan Erbakan, Ulus İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı gösterme noktasında iş yaşadığını savundu. Erbakan, şunları söyledi:

“Sayın Akşener ve İYİ Parti kanadı tıpkı apayrı adayı isterken, Sayın Kılıçdaroğlu kendisi namzet kalkmak istiyor. Bu noktada dokunaklı problemler yaşanabileceği gözüküyor. Biz doğrusu 4-5 aydır hep söylüyoruz ‘masanın ayaklarından, masadan çatırtılar geliyor, bu masa ittifakı pahal problemler yaşamaya gebedir’ diye söylüyoruz. Zaman üstelik bunlar üs oluyor. Tığ Milli Rey istikametinde prensiplerimizden, al çizgilerimizden ivaz vermeden ittifakımızı milletimizle yaparak yegâne başına seçimlere dercetmek üzere çalışmalarımız sürdürüyoruz.”

Türkiye, Rusya ve Suriye arasındaki toplantıyı son paye müspet karşıladıklarını dile getiren Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz elhak tafsilatlı zamandan beri ifade ediyoruz. Suriye’deki bulunan yönetimle cenk ederek ve kavgalı durarak sorunları çözebilmek kabil değil. Özellikle özellikle bu saatten sonradan on paralık olabilir değil. Bari sunu başından beri böyle tıpkı kurum takınılsaydı. İran ve Suriye ile beraber Türkiye, bölgenin ülkeleri ve yandaki ülkeleri adına bu sorunun üstesinden gelselerdi. Üste, hiç Rusya de bu işin içine karışma edilmeseydi ve Amerika bile bölgeye karışan olmasaydı. Bizim söylediklerimizi kuvvet de söylüyor. Suriye yönetimi, rejimiyle mukteza görüşmelerin yapılması ve birey güvenliğinin sağlanması, sonunda üstelik Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların, misafirlerin emniyetli benzeri şekilde evlerine dönmelerinin sağlanması. Aklın yolu birdir bunun yapılması lazım. Bunun için üstelik bittabi bu görüşmelerin yapılması gerekiyor. bu bakımdan olumlu karşılıyoruz. İnşallah bire bir zaman önce oradaki şartlar akla yatkın ağıl sağlık ve duygusal güvenliği realizasyon edilmiş ayrımsız şekilde Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine bir zaman önce inşallah dönerler.”

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davayı değerlendiren Erbakan, HDP’nin kapatılmasını akilane bulmadıklarını daha önceki dahi ifade ettiklerini kaydetti.

Share: