Baştan Zenginlik Partisi Umumi Başkanı Erbakan, Kahramanmaraş’ta partisinin devlet kongresine katıldı

Baştan Refah Partisi Umumi Başkanı Fatih Erbakan, Kahramanmaraş’ta partisinin 2. Bayağı Kongresi’ne katıldı.

Erbakan, Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki kongrede yaptığı konuşmada, partisinin uzuv ve katılımlarla çabukça büyüdüğünü anlattı.

Milli görüşü ve Baştan Bol Bolamat Partisi’ni iktidara taşıyacaklarını dile getiren Erbakan, şöyle dedi:

“Bundan önceki ay, bir ayda 18 bin organ kaydederek Türkiye’nin yeryüzü aşkın uzuv kaydeden partisi olmuştuk. Takip fail ayda, bire bir kamer içerisinde 31 bin uzuv kaydederek gine unsur kaydında Türkiye şampiyonu olduk. ve Türkiye’nin sunu hızlı büyüyen partisi unvanını elde ettik. Demincek hedefimiz herhangi bir kamer 50 bin üye afişe etmek ve sunma güdük süre içerisinde 500 bin üye hedefine ulaşmaktır.”

Hükümetin iktisat ve ekincilik politikalarını eleştiren Erbakan, bu alanlardaki sorunların ancak Milli Görüşle çözülebileceğini rapor etti.

İktidarın Suriye yaklaşımını de olumlu benzeri etap yerine gördüklerini belirten Erbakan, şöyle bitmeme etti:

“Bittabi kim iktidarın Suriye ile yaklaşma çabalarını gelişigüzel ne kadar gecikmiş olsa bile müspet bir adım olarak görüyoruz. ‘Zararın neresinden dönülse kardır’ diye değerlendiriyoruz. Henüz önceki başta düğmenin falsolu düğümlenmesi yüzünden milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden ve yurdundan oldu. Yüzbinlerce Suriyeli kardeşimiz öldü. Alil, öksüz ve babasız kaldı. Bire Bir an önce Suriye yönetimiyle anlaşılması ve ülkemizdeki Suriyeli misafirlerimizin duygusal güvenlikleri teminat altına alınmak üzere ülkelerine gönderilmesi gerektiğini tabir ediyoruz.”

Erbakan, Suriye’de Sünni ve Araplardan boşalan bölgede Amerika ve İsrail’in yıldırı örgütleri vasıtasıyla benzeri oran ihdas planı olduğunu, bu nedenle o bölgelerin abes kalmaması, Suriyeli ve Arapların tekrardan zat topraklarına dönmesinin sonuç adım ehemmiyet bildirme ettiğini sözlerine ekledi.

Kongrede, Mehmet Dere yeniden yer başkanlığına seçildi.



Share: