Batman Belediyesi’nden arsa satışlarına ilişik açıklama

Batman Belediyesi, arsa satışlarına ilişkin açıklama yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, uray hizmetlerinin kalitesinin ve sayısının artırılması, vatandaşın sağlık ve refahı için yapılacak faaliyetlerle şehrin gelişimine katkı sunulması, yeni gelişim alanları oluşturulması amacıyla seçme belediye yönetimi döneminde olduğu gibi belediye sedir kararı ile yer satışlarının yapıldığı bildirildi.

Taşınmazların as yetkisinin şehremaneti meclisinde olduğu, satışın eksiltme usulü Belediye encümeni vasıtasıyla 2886 az Büyüklük İhale Kanunu’na bakarak belirlendiği anlatım edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Sosyal donatı alanlarının satışı kanunen gibi olmayıp satılacak olan parseller mutlak şehremaneti taşınmazıdır. Bu bağlamda belediye meclisince satışına karar sunulan emlak 2886 az Azamet İhale Kanunu’nun 2. maddesine bakarak eşitliği, rekabeti ve saydamlığı sağlayacak şekilde, tıpkısı kanunun 35. ve 45. maddelerine bakarak örtüsüz ihale usulü ile şartları sağlayıcı herkesin katılma sağlayabileceği şekilde yapılacaktır. Arsa satışları gelişigüzel şehremaneti yönetimi döneminde yapılan rutin işlerden olup, yapılan izahat dezenformasyon amaçlıdır. İhale usulü ‘engelsiz münakasa’ olup ihale şartlarını sağlayan özel ve tüzel şahıslar ortaklık sağlayabilecektir. Geçmiş dönme HDP yönetimi, 2012-2015 yılları ortada 50 arsanın satışını yapmıştır.”

Açıklamada, satışı yapılacak arsalardan elde edilecek kaynağın kamuya yapılacak bakım projelerinde kullanılacağı aktarılarak, antrparantez yapılan 21 bin 500 metreküp su deposu sebebiyle ve asbestli içmece suyu boruları değiştirilerek, elan evvel yaz aylarında yaşanan su kesintisi probleminin giderildiği belirtildi.

Batman merkezde bulunan içmece suyu kaynaklarının yer merkezinin doğusunda düz kayran 42 keson kuyudan terfili sistemle sağlandığına yer verilen açıklamada, bu nedenle içmece suyu temini için gider edilen enerjinin maliyetinin 2021’de toplam 37 milyon liralık, 2022’nin evvel 5 ayı amacıyla ise 39 milyon teklik olduğu aktarıldı.

Açıklamada, şehrin detaylı vadeli akarsu sorununun çözümü arayışının Batman Barajı’ndan natürel çekim ile içme suyu sağlamaya ve canlılık giderlerini asgari seviyeye indirmeye yönelik olduğu belirtilerek, temas sene nüfusu artan şehre yönelik bu çalışmanın, ayrıntılı vadeli bire bir planlamayı ve çabayı zaruri kıldığı kaydedildi.

Share: