Batman Üniversitesi’nde kontenjanların yüzdelik 98’i doldu

Batman Üniversitesi’nde kontenjanların yüzdelik 98’inin dolduğu belirtildi.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, AA muhabirine, YKS kapan sonuçlarının doğru olmasını diledi.

Sabık yıla nazaran dolay lisans ve lisans bölümlerini tercih eden öğrencilerde artma yaşandığını ifade fail Demir, “Geçtiğimiz yıl civar lisans programlarımızın yüzdelik 97’si dolmuştu. Bu yıl civar lisans programlarımızda açıklayan sonuçlara göre yüzdelik 99,8’lik ayrımsız doluluk oranımız var. Lisansta da şişman ayrımsız artışımız oldu. Güzeşte yıl yüzde 67 doluluk oranımız var iken bu oran bu sene lisansta yüzdelik 94,9’a ulaştı.” dedi.

Üniversitenin genel doluluk oranının yüzdelik 88’den yüzdelik 98’e çıktığını belirten Demir, 67 kontenjanın abes kaldığını, bu kontenjanların dahi melfuf yerleştirmede dolmasını beklediklerini aktardı.

Demir, yeğleme fail meslek birincisi sayılarının de arttığına bel ederek, güzeşte sene 105 okul birincisinin, bu yıl ise 114 okul birincisinin üniversitelerini yeğleme ettiğini bildirdi.

Batman Üniversitesinin görünürlüğünün arttığını ve geçtiğimiz yetişek öğretim döneminde bir nice neşelilik gerçekleştirdiklerini anlatan Çipo, şunları kaydetti:

“Üniversitede ‘rektör-mektepli buluşmaları’, ‘aramıza dobra geldin partisi’, ‘ulusal ve arsıulusal konuşma ve kongreler’ kabil organizasyonlarımız, içtimai etkinliklerimiz elhasıl 1,5 yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar meyvelerini verdi. Üniversiteye olan hoşlanma arttı. Ben bu ilginin gelecekte henüz bile artacağına inanıyorum.”

Çipo, kullanılmamış akademik dönemde da birçok faaliyete imza atacaklarını, hareketlilik şablonunu şimdiden oluşturduklarını belirtti.

Share: