Batman ve Şırnak’tan deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Asrın felaketi” adına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller üzere Batman ve Şırnak’tan toplanan arkalama malzemeleri deprem bölgesine gönderildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde ilçe ve uray koordinesinde toplanan gıda, battaniye, su, ısıtıcı, kişisel hıfzıssıhha ve günahsızlık malzemelerinin yüklendiği tır yer sarsıntısı bölgesine uğurlandı.

Batman Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, İl Müftülüğü ile Türkiye Din Vakfı Batman Şubesi, din görevlileri birlikte hazırladıkları yardımları Adıyaman’a gönderdi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev fail personel birlikte 500 çift şahsiyet battaniyeyi, 516 koli suyu, 220 koli ürün suyunu, 440 koli sütü, 220 karton bebe bisküvisini, 220 konserve balığı, 360 çorabı, 100 polar boyunluğu ve 20 yastığı AFAD ekiplerine doğrulama etti.

Şırnak

Şırnak’ta benzeri araya gelen kadınlar, depremzedeler üzere tandırda tahminî 5 bin paketlemek hazırladı.

Ekmekler, paketlenerek zelzele bölgesine gönderildi.

Ekmek pişiren kadınlardan Sebahat Eskişehir Taşı, irtibat ve el birliği amacıyla herkesin üzerine sakıt görevi hesabına getirmesi gerektiğini belirterek, “Tığ üstelik kadınlar namına çorbada tuzumuz olsun dedik. Onların durumunda biz birlikte olabilirdik. Rabb’im aynı elan bu acıları yaşatmasın. Allah onların yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Hatice Aktuğ de “Ahit el birliği günüdür, ızdırap hepimizin acısıdır, rastgele tip desteği sağlamaya hazırız.” dedi.???????

Share: