Batman’a mevrut depremzedelerin ihtiyaçları “Kemiksiz Husus”da karşılanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Batman’a mevrut depremzedelerin talepleri Kilitsiz Küreksiz Konu Şube Müdürlüğü eliyle karşılanıyor.

Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Valilik Degaje Husus Bölüm Müdürlüğü, Batman’a mevrut depremzedeler amacıyla karşılama noktasına dönüştürüldü.

Idarehane Müdürlüğü personeli dışında kurulan Sosyal Teavün ve Tesanüt Vakfı (SYDV), AFAD ve Türk Kızılay masalarında personel, 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürüyor.

11 bin 881 hayat Açıkça Başlık Yazıhane Müdürlüğüne başvurdu

Vali Vekili Kıymet Tığ, AA muhabirine, depremin yaşandığı geçmiş günden bugüne kadar Batman’a 11 bin 881 kişinin gelerek Vazıh Husus Idarehane Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

Depremzede vatandaşların barınma, azık ve çul kabilinden ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla temel koordinasyonun Kilitsiz Küreksiz Husus Büro Müdürlüğünde yapıldığını tamlayan Tığ, depremzedelere destek amacıyla 7 dönüş 24 saat muhik yerine faaliyet yürüttüklerini kaydetti.

“Misafirlerimizin hep ihtiyaçlarını karşıladık, karşılamaya üstelik bitmeme ediyoruz.” diyen Tığ, depremzedelerin konaklaması konusunda vatandaşların da şişman bire bir özveri gösterdiğini, kamu kurumlarında ise şu esas büyüklüğünde 1345 kişinin konakladığını bildirdi.

Şu an itibarıyla ilde konaklayan depremzede sayısının 737 olduğunu anlatım eden Tığ, depremzede vatandaşların taleplerinin Meydanda Bap Idarehane Müdürlüğünde alınarak hızlıca ihtiyaçlarının karşılandığını anlatım etti.

Süveybe Asıl Kız Mektepli Yurdunda küsurat yetişek çağındaki bilcümle çocukların terbiye ihtiyaçlarının bile karşılandığını dile getiren Kılıç, okul öncesi dallar için yurtta tıpkı esas sınıfı açıldığını, beş, ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin ise büyüklük okulları ile hususi okullara kayıtlarının yapıldığını bildirdi.

Tığ, Süveybe Temel Kız Öğrenci Yurdunda kalan depremzede vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının dahi yerinde karşılandığını belirterek, “Ambulansın dışında tıpkı doktorumuz, keyif personelimiz orada rutin sağlık kontrolü olması gereken hastalar ve özge vatandaşlarımızın kontrollerini yapıyor.” diye niteleyerek konuştu.

Share: