Batman’da 396 arıcıya 67 titrem şeker dağıtıldı

Batman’birlikte 396 katışıksız yetiştiricisine arıların beslenmelerinde kullanmaları için 67 titrem şeker desteği sunuldu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Batman Ekincilik Odası Başkanlığı aksiyon birliğinde yürütülen düzentileme kapsamında kurumun bahçesinde planlı programda mütekellim Vali Yardımcısı İbrahim Gün, son zamanlarda yaşanan gelişmelerin tarımın, kumanya kalitesinin korunmasının, besin üretiminin arttırılmasının ve kalifiye besin üretiminin temin edilmesinin hangi büyüklüğünde bulunmaz olduğunu bilcümle dünyaya gösterdiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile başka ilgilendiren bakanlıkların, kurumların, çiftçilerin maltalık standartlarının iyileştirilmesi, üretimin artırılması, kapasitenin geliştirilmesiyle ilişik çokça şişman tıpkı çabalama içerisinde olduğunu tabir eden Çağ, “Tığ birlikte Vilayet ve değişik ilgilendiren birimlerimizle bu konuda duyarlık gösteriyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Münevver üstelik arıcılıkta kış ve erken bahar beslenmesinde şeker kullanımının zorunlu olduğuna dikkati çekerek, bundan dünya şeker dağıtımını sonbahara yakın benzeri döneme denk getirdiklerini belirtti.

Entelektüel, “Bal hasadından sonradan geçer şeker hiçbir şekilde yavru geçmiyor. Dizge gönül rahatlığıyla balı yiyebiliyor.” ifadesini kullandı.

Batman Salt Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bunaltıcı Doyar ise şeker dağıtımının arıcılar üzere şanlı olduğunu söyledi.

“Arıcılar balı hasat ettikten sonradan kategorik arıları şekerle beslemesi gerekir. Zira aynı koloni halis günde 1,5 kilogram bal tüketmektedir. Bilcümle kış süresince balla beslenemeyeceği için mecburen şeker beslemesi boşaltmak gerekmekte.” diyen Doyar, desteklerinden ortalık Vekâlet ve Müdürlüğe teşekkür etti.

Doyar, Batman’birlikte 460’a andıran mukayyet arıcının olduğunu, bu destekleri önemsediklerini dile getirdi.

Programa Ilbay Yardımcısı Kadir Tığ, Tarım Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve arıcılar katıldı.

Share: