Batman’da göz sigortasına talep yüzde 50 arttı

Batman’da göz sigortasına arzu yüzde 50 arttı

BATMAN – Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra Batman’da sigortaya olan murat yüzdelik 50 arttı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Batman’da 116 çatı hasar gördü. Batman’da vatandaşlar evlerini araçlarını sigorta ve kasko yaptırmak amacıyla sigorta acentelerine akın etmeye başladı.

“Batman’da 100’ün üzerinde hasar almış bina var”

Batman’da vatandaşların zorunlu hareket sigortalarına yüzdelik 40 ile yüzde 50 oranında bire bir heves olduğunu söyleyen sigorta acente işletmecisi Fırat Kültürlü “Depremden etkilenen tıpkı il kendisine insanlarımız sigorta ile ilgili bize başvuruda bulunuyorlar. Deprem sigortası hangi işe yarıyor poliçeleri hangi işe yarıyor, kaskomda deprem teminatı var mı yok mu diyerek hikmet alıyorlar. Mevrut danışanlarımıza sigortanın önemini benzeri sefer henüz anlatmış oluyoruz. Mecburi hareket sigortalarına yüzdelik 40 ile yüzde 50 oranında tıpkısı istek artışı gördük. Göz poliçelerinde bu aynı oranda kaskolarda var fakat hane poliçelerinde hareket sigortalarında ağırlıklı kendisine var. Öncelikle müşterilerimize anlatıyoruz, yer sarsıntısı olduğu antlaşma evinizin ortalık rayiç bedeli ödenmiyor. Lokalize olan resmi tıpkısı rayiç bedeli var yer sarsıntısı sigortasının zorunlu DASK kurumunun bu ödeniyor. Ayrımsız sarsıntı esnasında uymazlık zahirî mallarınız içre göz poliçesi yaptırın. Etraflı yılar bu sektörde olduğumdan dolayı depremde sigortanın önemini tıpkı yol daha anlamış olduk. Giden canlarımızı getirmez, maneviyatı getirmez ama tıpkısı nebzede kalanlar üzere bire bir umut peki bu sigorta. Onun üzere değme ahit söylüyoruz mevrut müşterilerimize sigortasız kalmayın. Özelikle afat üzere ve temas öz amacıyla sigorta yapmalarını başvuru ediyoruz. Bu sarsıntı sigortasında ülkemizde bire bir artış gördük. Yüzde 40 ile yüzde 50 olan tıpkısı artma gördük. Depremde iller ortada etkilenen Batman’da bulunmakta 100’ün üzerinde hasar almış bina var. 20’nin üzerinde ağır, tahliyesi müstelzim ve yıkılması gereken binalar var. İnşallah aynı elan böyle afat yaşamayız” dedi.

Share: