Batum’a ‘telefon kayıt’ turizmi

Batum’a ‘telefon kayıt’ turizmi

Diyarbakır’dan Batum’a IMEI turu

DİYARBAKIR – Telefon fiyatlarının ülkemizde yüksek olması sebebiyle elverişsiz dışından Türkiye’ye getirilen cihazların taşıt ücreti 2023 yılında artıyor. Gelecek olan zamdan etkilenmemek üzere Diyarbakır ve Türkiye’nin ciharıyek yanından binlerce birey, Sert Tahril Kapısı’na atak etti.

2022 yılı Aile ayından itibaren sıkı dışından gelen telefonlar için IMEI harcı 2 bin 6 TL’den 2 bin 732 TL’ye çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’dahi yayımlanan bilgilere bakarak, 2023 yılında bu fiyatın artma oranı yüzde 122,39 namına hesaplanarak 6 bin 91 TL’ye yükselecek.

Yurt dışından telefon kabul etmek isteyen veya zamdan aldatılmak istemeyen Diyarbakırlılar, elindeki telefonu delalet etmek ve yurda giriş-yokuş fethetmek için eksen kapılarına akın etti, devir firmaları ise özensiz turlar düzenleyerek harekete geçti. Gürcistan ile Türkiye arasında kimlikle giriş yapılabilmesiyle, Sert Gümrük Kapısı’na imdi pasaportu olmayan vatandaşların akın ettiği görüldü.

Diyarbakır’dan hem telefonunu açıklamak için hem bile turistik yolculuk amaçlı Batum’a geldiğini tamlayan Fesleğen Karakuzu, “Gürcistan’a Diyarbakır’dan geldim. Hem turistik yolculuk amaçlı hem de mahdut dışından bana dürü kendisine gelen telefonumun kaydını yazmak üzere geldim. yeni yıl sonrası telefon taşıt ücretinde artış olacağı için ben da bu zamdan etkilenmemek namına Gürcistan’a akmak istedim” dedi.

Mersin’den Batum’a gelen Sidar Öztürk ise, “Ben Mersin’den Batum’a geldim. Hem gezi amaçlı hem dahi telefon ahzetmek üzere geldik. Gezimiz çokça ahenktar geçiyor. Gayet memnunuz” ifadelerini kullandı.

Share: