Bayburtlu vatandaşın itici havayla imtihanı: 5 intaç kazak giydi

Bayburtlu vatandaşın itici havayla imtihanı: 5 tekmil kazak giydi

BAYBURT Antipatik havaların iyiden iyiye kendini hissettirdiği Bayburt’ta vatandaşlar dondurucu soğuklar karşısında itmam tekmil giyinerek kendini koruyor.

Kar yağışının olmadığı Bayburt’ta arık antipatik ve ayaz hayatı damarı bozuk yönde etkiliyor. Kısmen donan Çoruh Nehri’nde ise misafir yeşilbaş ördekler serin sulara dalıp çıkarak görenleri kendine hayran bırakıyor. Gündüz saatlerinde gelgel sıcaklığının eksi 3 ile 5 kademe beyninde değişkenlik gösterdiği Bayburt’ta tün saatlerinde albeni sıcaklığı sıfırın altında 15 aşama namına ölçüldü. Sibirya soğukluklarının yaşandığı Bayburt’ta çeşmeler, ziynet havuzları ve Çoruh Nehri dondu. Kar yağışıyla gelişigüzel itici havanın yerini mutedil havaya bırakacağını söyleyen vatandaşlar, kar yağışını dört gözle beklediklerini bildirdiler.

Kat tekmil giyindi gine dahi üşüyor

Soğuğa cebin 5 kat kazak giyinerek önlem kayran Şinasi Budak isimli vatandaş, havanın çokça soğuk olduğunu belirterek, pestil olmamak adına intaç hatim giyindiğini söyledi. “Gece sakın hariç çıkmayın donarsınız” diye niteleyerek konuşan Budak, “Görüldüğü için Bayburt haddinden fazla antipatik. Birinci ayın ortalarındayız, 5 parça kazağı yoğun giymişiz. Gece dışarıya sakın çıkmayın, dondurucu itici var. Ki dışarıya çıkarsa donmuştur, bu bilesiniz” ifadelerini kullanarak olaya şakayla yaklaştı.

Soğuktan tıbbi maskeyle korunmaya müteharrik bir sair vatandaş Kadriye Tüfekçi ise, “Havalar haddinden fazla itici, Bayburt’ta gitmek on paralık olağan değil. Maskeyi üşüdüğüm için, soğukta pestil olmamak amacıyla takıyorum” diyerek konuştu.

Hollanda’dan Bayburt’a kar amacıyla mevrut gurbetçi hayalet kırıklığı yaşadı

49 senedir Hollanda’da hayatiyetli Başarmış Torunoğlu isimli gurbetçi yurttaş bu sene Bayburt’a tek kar yağmadığını belirterek, kar hevesiyle geldiği Bayburt’tan ümitsiz bire bir şekilde ayrılacağını sözlerine ekledi. “Kar bulunmayan diye üzülüyoruz” diyerek konuşmasına bitmeme eden Torunoğlu, “Hollanda’dan Bayburt’a kar göreyim diyerek geldim ama kar bulunmayan. Olsun itici hava var, soğuğu memnun etti bizi. Hollanda’da 49 senedir deniz seviyesinin altında yaşıyorum o yüzden Bayburt’ta kar görme hevesim vardı amma ne eyvah ki elimiz boş döneceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bozuk kışlar kalmadı”

Bayburt’ta serencam biraz yıldır şita mevsiminin çarkıt kışlara için sevimsiz geçmediğine özen calip İlhan Gülhan isimli vatandaş, Bayburt’un soğuğuna alışkın olduğunu tabir ederek, “Bozuk kışlar demin kalmadı. Bayburt gene sevimsiz ama bu soğukların daha sertini gördüğümüzden bu itici havalar bizi etkilemiyor. Mevsimler değişti, Bayburt’ta bir vakitler 9 ay şita vardı şimdi ise 3 ay şita var. Ev, Küçük Ay, Mart sevimsiz geçiyor. Bilemedin 4 kamer soğuğumuz var” şeklinde konuştu.

Share: