Bayburt’ta ukubet yürütüm kurumu kütüphaneleri için tezkere armağan kampanyası düzenlendi

Bayburt’ta ukubet uygulama kurumu kütüphaneleri üzere betik bağışı kampanyası başlatıldı.

Denetimli Azadelik Müdürlüğü’nde oluşturulan stantla “kitap iyileştirir” sloganıyla başlatılan mektup kampanyasına vatandaşlar, 15 Şubat’a büyüklüğünde bağışlayacakları kitapları getirebilecek.

Cezaevi kütüphanelerini geliştirmek ve hükümlülerin rehabilitasyonlarına ulama nail olmak amacıyla başlatılan kampanyada, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim kurulan standa kitap desteğinde bulundu.

Epcim, programda yaptığı konuşmada, kampanyanın şiddetli, hayır olmasını kâm etti.

Hükümlülerin iyileştirme sürecinde tezkere okumalarının mefret olduğunu belirten Epcim, “Rehabilitasyon süreçleri çok türlü. Manevi rehabilitasyondan pusula okumaya kadar tıpkı reform süreci yekpare mahkumlarımızın için bitmeme ediyor. Bu sürece biz bile Valilik adına bindi veriyoruz. Benzeri cirim bile pusula bağışında bulunacağız. Bir yerde ayrımsız huzursuzluk varsa mecmu topluma bulaşma ediyor. O huzursuzluğu ayrımsız şekilde iyilikle, güzellikle tashih ederek fasletmek gerekiyor. Zaman buraya bile bu anlamlı birliktelik amacıyla geldik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ üstelik Hak Bakanlığınca 2021’birlikte “Bir Kitap, Aynı Imge” sloganıyla ceza yürütüm kurumları amacıyla mektup kampanyası başlatıldığını hatırlattı.

Söz konusu dönemde 216 stantta ve tezkere kumbaralarında toplam 256 bin 376 tezkere toplandığını kaydeden Yücedağ, “Bayburt’ta 1156 tezkere toplandı. Bu sene bütün herkesin katkısıyla bu sayıyı henüz da yukarıya çıkarmayı istiyoruz. Güzeşte sene Türkiye genelinde 2 milyon civarında pusula mahkumlarımız eliyle ısmarlama edilmiş, okunmuş. Yani mahkumlarımız kitaba gerekseme duyuyor. Zımnında mahkumlarımızın duyduğu ihtiyacı ziyadesiyle durdurmak geçişsiz.” ifadesini kullandı.

Bu sene kampanyanın “Tezkere İyileştirir” sloganıyla düzenlendiğini aktaran Yücedağ, şunları kaydetti:

“Cezaevindeki mahkumlarımızı yatırmak amacıyla türlü argümanlarımız var. bunlardan genişlik önemlileri hareket ve meslek edindirme, sosyal, kültürel etkinlikler. Onun dışında psikososyal rehberlik, manevi kılavuzluk, tabiatıyla bunlardan yer önemlisinin kitaplar olduğunu düşünüyoruz. Bundan hava de pusula toplanmasına tığ haddinden fazla önem veriyoruz. Bu kampanyaya birlikte önem veriyoruz. Mahkumlarımız kitaba ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla mahkumlarımızın duyduğu ihtiyacı ziyadesiyle diremek geçişsiz. Zira onları yine topluma, toplumsal hayata sorunsuz tıpkısı şekilde uyma ettirecek genişlik şanlı parametrelerden biri kitapların çok okunması. Biz bilcümle vatandaşlarımızdan bu kampanyaya katkı sağlamalarını bekliyoruz.”

Programa, Hak Komisyonu Başkanı Mehmet Demirci, İl Uyanık Komutanı Miralay Talha Övet, İl Güvenlik Müdürü Nihat Mufassal, hava amirleri, adliye ve mahbes personeli katıldı.

Share: