Bayburt’ta yılbaşı öncesi denetim

Bayburt’ta yılbaşı öncesi denetim

BAYBURT – Bayburt’ta yılbaşı öncesi alkollü ve alkolsüz içecek satışı yapan yerler, kuruyemişçiler, pastaneler, unlu mamüllerin imalathaneleri ve coşku mekanları denetlendi. Hijyen ve saflık denetimiyle gelişigüzel ürünlerin bandrolleri taharri edilip, işyerlerinin etanol komutan izni ve TAPDK müsaade belgesi olup olmadığına bakıldı.

Bayburt’ta İl Emniyet Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bayburt Defterdarlığı personellerince, yılbaşı öncesi vatandaşların geriden geriye ve düzme ispirto tüketmemesi ve ahali sağlığının korunması amacıyla ispirto satışı fail yerler ve canlılık mekanları denetlenerek, pres sahiplerine uyulması müstelzim kurallar hatırlatıldı.

Alkollü meşrubat satışı yapılan aksiyon yerlerinde alkol şişelerindeki bandrollerin yasaya uygunluğu, işletmelerin evrak yönünden yeterliliği incelendi. İçeceklerin yanında kuruyemiş, paketli gıdalar ve benzeri ürünlerin serencam kullanma tarihlerinin incelendiği denetimde, rastgele sorunla karşılaşılmadı.

Bayburt İl Ekincilik ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yemleme Bölüm Müdürü Tahsin Detaylı, yılbaşı akşamına birkaç biraz kaldığında denetimlerini gerçekleştirdiklerini ve menfi gelişigüzel durumla karşılaşmadıklarını belirterek, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’e ve toprak müdürlerine desteklerinden çevre teşekkür etti. Ince, vatandaşların iyi benzeri yılbaşı gecesi geçirmeleri üzere sahada olduklarını, çalışmaların yılbaşı akşamı da bitmeme edeceğini bildirerek, “Vatandaşlarımızın sağlığı, güvenliği amacıyla, ferah bire bir akşam geçirebilmeleri amacıyla tığ sahadayız. Vatandaşlarımız için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. 2023 yılının Bayburt’a, ülkemize hoş, hayırlı olmasını kâm ediyorum, gür yılbaşılar diliyorum” dedi.

Alkollü ve alkolsüz içecek satışı yapan işletmelerde rastgele menfi durumla karşılaşmadıklarının altını çizen Ayrıntılı, kurallara uydukları amacıyla pres sahiplerine teşekkürname etti.

Yılbaşı akşamı de görevlerinin başında olacaklarını ve denetimlerini sürdüreceklerini ifade eden Ayrıntılı, “Vatandaşlarımız erinçli yılbaşına girebilirler. Tığ yılbaşı öncesi gereken tedbirleri alarak denetimlerimizi yaptık, yılbaşı akşamı da görevimizin başında olacağız. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla yılbaşı akşamını geçirebilirler” şeklinde konuştu.

Share: