Baykar uçak mühendisi Tarık Kesekci kabri başında anıldı

Bursa’dahi güzeşte sene trafik kazasında hayatını kaybeden Tendürüst İHH gönüllüsü, Baykar tayyare mühendisi Tarık Kesekci üzere Nevşehir’deki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Gailesiz İHH Nevşehir Teşkilatı eliyle Taşlıbel Mezarlığı’nda gerçekleştirilen programda, Kur’an-ı Selek okundu.

Zinde İHH Nevşehir İl Sorumlusu Mehmet Patent Tural, Kesekci ve yanı sıra hayatını kaybeden genç arkadaşlarını yağmur ve minnetle andıklarını belirtti.

Kesekci’nin 26 almanak ömrünü sükse ve iyiliklerle donattığını kaydeden Tural, “Şişman, soylu ve aziz benzeri yürüyüşle dört yiğidimizi geçen yıl bugün toprağa vermiştik. Rabbimizin merhametiyle münasebet ettiğine ve şehitler zümresine yazdığına şüphemiz yok.” dedi.

Kesekci’nin yakınları ve vatandaşların bile katıldığı izlence duayla sona erdi.

İstanbul Zinde İHH’nin Bursa’üstelik düzenleyeceği Teknoloji Kampı’na gelmek amacıyla yola çıkan gençlerin bulunduğu makine, 27 Teşrinisani 2021’de İstanbul- İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü mevkisinde M.H’nin kullandığı tıra arkadan çarpmıştı.

Kazada, İstanbul Zihayat İHH Başkanı ve Türk Telekom selen mühendisi Kaan Müştehi Tığlı (25), Dinç İHH personeli Muratcan Kaya (21), YediHilal Uygulayım Bilimi Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş (22) ile Baykar uçak mühendisi ve İHH gönüllüsü Tarık Kesekci (26) hayatını kaybetmişti.

Share: