Bayraklı’ya “Porsuk Çayı” modeli

Bayraklı Belediyesi, Laka Deresi ve Bornova Çayı’nın Bayraklı sınırları içinde küsurat kısımlarında, Eskişehir’deki Porsuk Çayı tıpkısı aynı düzeltme ve peyzaj çalışması fora etmek amacıyla kolları sıvadı. Projenin detaylarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bronz Soyer ve İZSU yönetimi ile de paylaşan Bayraklı Şehremini Başkomutan Sandalet, “Bayraklı’nın natürel güzelliklerini ortaya yararlanmak ve yarınlara elan yaşanabilir ayrımsız kent tezyit etmek amacıyla çalışıyoruz” dedi.

Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Laka Deresi ve Bornova Çayı’nın Bayraklı sınırları içerisinde mütezayit kısımlarında reform çalışmaları fayrap etmek ve belde düzenlemeleri sebebiyle ilçeye ayar katacak eskimemiş sosyal donatı alanları vermek üzere çalışmalara başladı.

Öte yandan Bayraklı Şehremini Başkumandan Sandalet, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i musahabe ederek, projenin detayları hakkında bilgilendirdi. Projeyi berenarı takdirkâr Komutan Soyer’in “Bayraklı için çokça ehemmiyet verdiğimiz ve saraka verdiğimiz bu projeyi hayata geçirmek üzere sabırsızlanıyoruz” dediği belirtildi. Bayraklı Belediye Reisi Serdar Sandalet, Soyer’in talimatı doğrultusunda, İZSU Genel Müdürü Mürtefi Hıdır Köseoğlu’yla dahi bire bir araya gelerek çalışmaların startını verdi.

Gondol turları, sosyal donatı alanları

Hayata geçirilmesi memul proje, 3 etapta gerçekleşecek. 1’inci ve 2’nci aşamada, Lak Deresi ve Bornova Çayı’nın kaymakamlık sınırları içre mütezayit kısımlarında, 3’üncü etapta ise değme iki derenin denize dökülen ortak yatağında ıslah çalışmaları ve yer düzenlemeleri yapılacak. Derelerin gökçe yazın dahi akarsu tutması sağlanacak. Bu aşamadan sonra Eskişehir’deki Porsuk Çayı bire bir projelendirme ile bu bölgelerde turistik gondol turlarının yapılmasının önü açılacak. Düşünülen yer düzenlemeleri sayesinde, ilçeye binlerce metrekare eskimemiş yeşil düzlük kazandırılacak ve sosyal teçhizat alanları oluşturulacak. Modern peyzaj çalışmaları, site mobilyaları ve kafeteryalar sebebiyle proje alanı ve çevresi İzmir’in genişlik majör çekicilik merkezi haline dönüştürülecek.

“Bayraklı’ya ayar katacak”

Bayraklı Belediye Reisi Serdar Sandalet birlikte, “İlçemize ayar desteklemek ve yarınlara elan yaşanabilir tıpkı Bayraklı artırmak üzere çalışıyoruz. Bornova Çayı ve Lak Deresi’nin ıslahı ile çevre düzenlemelerinin ilçemize eskimemiş tıpkı önsezi kazandıracağına inanıyoruz. Projemizi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile paylaştık. Çok beğendi ve benzeri an önceki proje aşamasına geçilmesi üzere talimat verdi. İlgisi ve alakası için Bayraklı halkı adına kendisine minnetlerimizi sunuyoruz. Onun direktifleri doğrultusunda İZSU yönetimine de lokma tatlısı yaptık. Eskişehir’deki Pörsümüş Çayı bire bir tıpkısı projeyi Bayraklımıza vermek hayalet değil. Beceri çalışmaların arkası sıra, projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. – İZMİR

Share: