Bayramiç’te cemevine Zülfikar kılıcı dürü edildi

Bayramiç’te cemevine Zülfikar kılıcı bağış edildi

ÇANAKKALE – Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine kapalı Koşuburnu köyü Muhtarı Bektaş Sim (58), köylerindeki cemevi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bağlanmış adına ve telefonla arayarak Zülfikar kılıcı talebinde bulundu. Çanakkale Valisi İlhami Eskişehir Taşı, Koşuburnu köyü Muhtarı Bektaş Gümüş’e Zülfikar kılıcını teslim etti.

Bayramiç ilçesi Koşuburnu köyünde daha önce ilköğretim okulu yerine hizmet veren taşımalı sistemden bilahare gereksiz adına duran çatı Karye Muhtarlığının özlük imkanları ve kâh kuruluşların yardımlarıyla boş binayı cemevine dönüştürüldü. Köy Kocabaşı Bektaş Sim, cemevinin sembolü olan Zülfikar kılıcının eksikliğini gördü. Cimer’e kayıtlı yerine ve telefonla Zülfikar kılıcı isteğini iletti.

Çanakkale Valisi İlhami Denizköpüğü beraberinde Bayramiç Kaymakamı Alper Taş ve Çanakkale İl Genel Divan Başkanı Nejat Alemdar ile alay malay Zülfikar kılıcını cemevinde Muhtar Bektaş Sim’e tasdik etti.

Muhtar Bektaş Sim, gelişmemiş sürede taleplerinin Cumhurbaşkanlığınca karşılandığı üzere Vali İlhami Lüle Taşı’a teşekkür etti.

Share: