Beyin keyfini kollar çıkardı

– Karın keyfini dallar çıkardı

MUŞ – Muş’ta kırsal kesimde canlı olan kar yağışının peşi sıra toplanan çocuklar, zat halk becerileriyle yaptıkları kızaklarla kaymanın tadını çıkarıyor.

Muş’ta kırsal kesimde etkin olan kar yağışının keyfini dallar çıkardı. Bağlar köyünde zinde torunlar, kendilerine has yöntemlerle yaptıkları kızaklarla beyin keyfini çıkarıyor. Köyün canip tarafındaki yalçın yamacı kayak pisti haline getiren dallar renkli görüntü oluşturdu. Mutlulukları gözlerinden okunan füru, bu sene bir iki yağan bellek keyfini çıkardı.

Kızakları öz halk becerileri ile yaptıklarını belirten çocuklardan Yusuf Akil, “Tığ burada özlük yaptığımız kızaklarla kayıyoruz. Hafta sonu ve boş zamanlarımızda burada kayarak eğleniyoruz. Hortumların üzerine kara tahta ve göveri kasası yerleştiriyoruz. Böylelikle kızağımız hazır kuzuluk geliyor. Bu yıl birkaç kar yağdı. İnşallah bundan sonra yağmur bizde eğleniriz” dedi.

Çocuklardan Ahmet Düşüncesiz ise kar yağışının bir iki olduğunu vurgulayarak, “Hafta sonları ve yersiz zamanlarımızda kızaklarımızı alarak bu dağın yamacına gelerek kayıyoruz. Muş’a beş altı kar yağdığı üzere bizde kayabildiğimiz kadar kaydık” ifadelerini kullandı.

Arkadaşları ile birlikte kayarak kanı keyfini çıkaran Nazlı Aptal birlikte, “Kar yağdığında arkadaşlarımızla birlikte kızaklarımızı alıp buraya geliyoruz. Eğlenerek kanı keyfini çıkartıyoruz” dedi.

Dinlence günlerini kayarak değerlendirdiklerini tabir eden çocuklardan Ceren Uslu, “Okullarımız tatil olduğunda kızaklarımızı alıp buraya gelerek kayıyoruz. Muş’ta kar namevcut bizim köyde var” ifadelerine saha verdi.

Share: