Bilecik Valisi Kızılkaya eğitim bilimi yatırımlarını denetledi

Bilecik Valisi Eksiksizlik Kızılkaya’nın kentte güçlendirme ve onarım çalışmaları devam eden okullarda incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Kızılkaya’nın İl Özel İdaresinde düzenlenen Yetişek Yatırımları Kıymetlendirme Toplantısına katılarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ses Bayrakçı, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Mustafa Sami Akyol ve gurur yetkililerinden icraat hakkında vukuf aldığı belirtildi.

Toplantının ardından Kızılkaya’nın tamir ve güçlendirme çalışmaları planlı okulları incelediği tabir edildi.

Açıklamada görüşlerine saha verilen Kızılkaya, öğrencilerin daha bol şartlarda eğitim bilimi alabilmeleri amacıyla çalışmalara başladıklarını ve sürecin dimdik benzeri şekilde tamamlanması için lazım takibi yaptıklarını kaydetti.

İl merkezi ve ilçelerde, “Çevre Dostu 1000 Okul Projesi” kapsamında 7, “10000 Ekol İyileştirme Projesi” kapsamında 17 meslek ile bunlara ekleme yerine 26 okulun onarımıyla gelişigüzel Bilecik genelindeki 50 okulda ıslah ve onarım çalışması yürütüldüğünü kaydeden Kızılkaya, “Kısaca 25 milyon lira bütçeyle düzenlenen çalışmaları sonsuz sahada ve masa üzerinde izleme ederek eğitim ve öğretim dönemi başlayana büyüklüğünde bitirilmesi üzere vacip talimatları vermiş bulunuyoruz. Terbiye ve öğretime verdiği önem ve bizlere sağladığı desteklerden çevre özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bilimi Bakanımız Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Share: