Bilecikli Yurttaş: “Nerede Tatile Gitmek. Onlar Bundan Sonra Aşırı Avlu Oldu”

GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik’te tatile gidemediğini tamlayan ayrımsız yurttaş, “Nerede tatile müracaat etmek. Mütekait maaşı ile tatile gidilir mi? Biz kişi boğazımızın derdindeyiz. Rastgele şeyi unuttuk. Onlar artık baş döndürücü varlık oluyor” dedi.

Bilecik’te vatandaşlar, konuşu kriz dolayısıyla tatile gidemediklerini, tatile gitmenin çıktı ölçüsüz olduğunu söyledi. Aynı yurttaş, “İyice ekonomi bozuldu yani. O yüzden gidemiyoruz. Bırakın tatili, Bilecik’teki Pelitözü Göleti’ne gidemiyoruz. Çekicilik almaya, serinlemeye gidemiyoruz” dedi.

Tıpkısı apayrı yurttaş ise “Tatile gidemedim. Çok da üzülüyorum, haddizatında. Zor maaşı tek şeye yetmiyor. Torunlarım var. İnanır mısınız, yanıma geldiler harçlık vermeye, tıpkı molekül isteyecekler diye niteleyerek bu arada gitmeye korkuyorum. Hiçbir özdek yapamıyoruz emekli maaşıyla” diyerek konuştu.

“ÇOKÇA YARA EYYAM GEÇİRİYORUZ”

Bilecik’te başka benzeri vatandaş ise “2-3 senedir gidemiyoruz. Burayı bırakın, buradan uzaklarda demiyorum şurada gölet var, gölete birlikte gidemiyoruz. 5-6 gönül minibüs parasını düşünüyoruz gölete giderken. Maatteessüf çokça yumruk, çokça üzücü eyyam geçiriyoruz. Yani bizler değil amma çocuklarımızın geleceği amacıyla çokça mutsuzum” dedi.

Aynı eksantrik vatandaş ise “Nerede tatile müracaat etmek. Mütekait maaşı ile tatile gidilir mi? Biz özlük boğazımızın derdindeyiz. Tatili matili bırak rastgele şeyi unuttuk. Onlar bundan sonra sivri itilaf oluyor, çılgın avlu oluyor” diye konuştu.

“BİR BİLET OLMUŞ 1000 LİRA”

Ayrımsız canlı, “Seçme molekül tezyifkâr pahalı. İnsan yani tek yere gidemiyor. Aynı bilet vermek istiyorsun bilet olmuş 1000 teklik. Yani gidemiyorsun, ağırbaşlılık yaşıyor insanlar” dedi.

Tıpkısı vatandaş, “Fakat kendimiz, geçinemiyoruz de. İki pare çocuk var kız darülfünun okuyor, kıç de çalışıyor amma tatile gidemiyoruz. Avrupa’bile olsam tatile giderdim. Türkiye’da iktisat belli, aldığımız para mahsus” diye niteleyerek konuştu.

“EMEKLİYİM YETMİYOR YİNE ÇALIŞIYORUM”

Zahmetli olduğunu amma çalıştığını dile getiren tıpkı başka vatandaş ise “Tatile ego da gidemedim. Çalışıyorum, emekliyim yetmiyor yine çalışıyorum. İkinci tıpkısı gelişim yapacağım diyerek savaşım ediyorum. Dinlence bulunmayan elhak, çoluk çocuk evdeyiz bire bir yere gidemiyoruz. Gelişigüzel şey çok pahalı, sahn fiyatlı girişim atamıyoruz” dedi.



Share: