Bilecik’te 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerinden depremzedele müzaheret

Bilecik İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kuran kursunda eğitim bilimi gören öğrenciler, harçlıklarını depremzedelere bağışladı.

İl Müftüsü Mualla Erhun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Din İşleri Başkanlığı ve Türkiye Din Vakfı (TDV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere yardımların devam ettiğini belirterek, 4-6 yaş grubu Kuran Kursu öğrencilerinin üstelik biriktirdikleri harçlıklarıyla “Türkiye üzere iyilik vakti” kampanyasıyla bindi verdiğini söyledi.

Çocukların deprem bölgesindeki kardeşlerine şürekâ doğmak için kumbaralarında biriktirdikleri paraları kendilerine teslim ettiğini anlatım fail Erhun, “Miniklerin yardım etme duygusu ve akranlarını düşünmesi bizi çok duygulandırdı. Rabbimiz ayrımsız ayette ‘Allah uğrunda malını harcayana, harcadığının yedi yüz misli ecir’ verileceği müjdeleniyor. İnanıyoruz ki bu bağışı böylesine pir ayrımsız müjdeye anahtar olacaktır. Ego bu hassasiyetlerinden ötürü minik öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutlama ediyorum.” dedi.

Share: