Bilecik’te 8 Yaşındaki Zeynep Yağmur Acara, “Kadına Şiddete Faydalı” Temalı Foto Sergisi Açtı

GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik’te ilkokul 3’üncü derslik öğrencisi Zeynep Baran Acara (8), ‘kadına şiddete hayır’ temalı özlük çizdiği resimlerden oluşan ‘Dürbünümden Senemler’ isimli resim sergisini açtı. Resimlerin satışından elde edilecek sağlık, lösemili torunlar üzere bağışlanacak.

Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla Şeyh Edebali Ekin ve Kongre Merkezi’nde resimlerini sergilemeye başlayan Zeynep Baran Acar, “Kız çocuklarının ve kadınların mutlu olmasını istiyorum” dedi.

“KADINA ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne nikah töreni üzere mevrut eş Mine Zaman, sergiyi gezerek Zeynep Baran Acar’i tebrik etti. Mine Tarih, “Tığ, zaman nikahımıza geldik. Alelade Zeynep’in bile haddinden fazla iyicene bire bir çalışmasına tanık olduk. Tığ üstelik bu açar ile kadına şiddeti kınıyoruz” diyerek konuştu.

Yeğeni Mine Güneş’ün nikah törenine geldiğini ve sergiyi görerek seyran fırsatı bulduğunu aktaran İbrahim Demir isimli vatandaş ise şunları söyledi:

“Zaman kuzenimin nikahına geldik. Burada Zeynep kardeşimizin resimlerini gördüm. Ego birlikte bu anahtar ile ‘kadına şiddete hayır’ diyorum.”

“KIZ ÇOCUKLARININ DEĞER GÖRMESİNİ İSTİYORUM”

Zeynep Yağmur Acar ise kız çocuklarının mutlu olmasını istediğini belirterek, “Kız çocuklarının derece görmesini, okula gitmesini istiyorum. Kız çocuklarının ve kadınların bahtiyar olmasını istiyorum” dedi.

“HEPSİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA BAĞIŞLANACAK”

Zeynep Yağmur Enerjik’in sarıklı olan annesi Damla Boza Enerjik ise foto sergisine ilgilendiren şunları söyledi:

“Zeynep kadar benzeri çocuğa ehil olduğum için çokça mutluyum. Bu siftinlik yaşına karşın çok duyarlı ve çok can tıpkı çocuk. Zaten yaptığı resimlerde bunu görüyoruz. Zeynep’in resme olan yeteneğini haddinden fazla oldukça yaşta fark ettik. İlk önce duvarları boyamaya başladı, sonra kapıları. Amma biz bunu tek engellemedik 10 aylıktan beri bile fotoğraf çiziyor. Bu koleksiyonunda de kadına şiddete ilgi gidermek istedi. Çocukların okula gitmesini resmetmek istediğini söyledi. Tığ da ona bindi verdik babası ile bu arada. Burada gördüğünüz bilcümle resimler satılacak ve kâffesi lösemili çocuklara bağışlanacak. Onun bu duyarlığına biz birlikte duyarsız kalamazdık. O yüzden üstelik bunu destekliyoruz.

“ARTIK KIZ ÇOCUKLARI VE KADINLAR ÖLMESİN”

Hem bire bir temel hem tıpkı eş adına kız çocuklarının kesinlikle öncelikle okula gitmesini istiyorum. Bu, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bence ülkenin bildirme iri sorunlarından birisi bana bakarak. Elden burayı görüyoruz, olur merkezleri görüyoruz ama arkamızı döndüğümüzde yardıma muhtaç kollar var. Elimizi uzatmamız gereken bir sürü çocuk var. Hangi büyüklüğünde çocuğa ulaşırsak ne kadar güre kıza ulaşırsak aslında o kadar kar bize bakarak. Çıktı kız çocukları ve kadınlar ölmesin.”

KAYNAK DÖKÜMÜ:

*Açılan kılık galerisi

*Nikaha mevrut Mine Tarih ve İrfan Çipo

*Yeğeninin nikah törenine gelen İbrahim Demir

*Zeynep Yağmur Acara

*Anne Katre Boza Çevik



Share: