Bilecik’te Küşade Dirim Zirvesi

Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Vazıh Yarınlar Derneği ile Bilecik Bedensel Engelliler Spor Kulübü hisse senedi birliğinde planlı Engelsiz Yaşam Zirvesi’nin konuşmacıları, hayatlarından paylaştıkları kesitlerle başarıya engel olmadığını benzeri öğün daha dile getirdiler.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Hars ve Kurultay Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye, Milli Sportmen Sibel Çam, Tekerlekli Sandalye Dans Milli Mızıka Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Narven ile Dünya Erkin Plonjon Rekortmeni Edip Iş Semih dil cambazı namına katıldı.

Şehremaneti Komutan Yardımcısı Hüseyin Felek, planlı programa hissedar yerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

“Özürlü vatandaşlarımızın içtimai can katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri cemi engelleri ortadan kaldırarak, onlara doğruluk ettikleri bağıntı ve saygıyı ifşa etmek hepimizin eş sorumluluğudur. Bu konuda bizler gurur kendisine, sizler da vatandaşlar olarak ayrımsız duyarlılığı göstermeli, mânialı bireylerimizi hayatın seçme alanında desteklemeliyiz. Bu garip etkinliklerin artması için Bilecik Belediyesi kendisine imkanlarımız ölçüsünde yardım vermeye devam edeceğiz.”

Şehir Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ise Bilecik Site Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Kategorik Yarınlar Derneği ile Bilecik Bedenî Engelliler Spor Kulübü işbirliğinde adamakıllı ve anlamlı benzeri program yaptıklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

3 Açıklık Acun Engelliler haset kapsamında cumartesi günü saat 15.00’te kategorik hayat duygudaşlık yürüyüşü yapılacağını hatırlatan Özgen, cemi vatandaşları etkinliğe çağırma etti.

Bilecik Kilitsiz Küreksiz Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Volkan ise planlı etkinliğe yardım sunan Belediye Başkan V. Melek Cıda Subaşı ve Şehir Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’e teşekkürname etti.

Düzenlenen programa dil cambazı yerine katılan Milli Sportmen Sibel Çam, halter sporunda karşılaştığı zorlukları ve böylecene elde ettiği başarıları anlattı. 17 Ağustos 1999 yılındaki depremde 3 bölüm göçük altında kaldıktan sonra kişi tutunan ve ayaklarını kaybettikten sonraları sevimli nasıl dört elle tutunduğunu anlatan Dünya Erkin Plonjon Rekortmeni Edip Mezhep Alicenap de dinleyiciler yoluyla ayakta alkışlandı.

Tekerlekli Sandalye Raks Milli Mızıka Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Karaağaç’ın tekerlekli sandalye raks ve gösterisi da beğeniyle izlendi.

Program, Şehir Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve gayrı protokol üyelerinin konuşmacılara plaket ve engelli erler aracılığıyla yapılan hediyelerin takdimiyle sona erdi.

Share: