Bilecik’te ‘Kütüphanede Yavru Şenliği’ düzenlendi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde ‘Kütüphanede Bala Şenliği’ düzenlendi.

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne mecbur Pazaryeri İlçe Halk Kütüphanesi’nde, Kitabevi Yaz Programı KÜYAP’22 çerçevesinde Bala Şenliği düzenlendi. 2022 yılında Kütüphaneler ve Yayımlar Umumi Müdürlüğü yoluyla akıbet teknoloji ve ustalık malzemeler ile düzenlenen Pazaryeri İlçe Umum Kütüphanesi’nin içerisinde mevcut 0-3 gözyaşı süt kuzusu kütüphanesi içerisinde düzenlenen Çocuk Şenliğinde torunlar doyasıya eğlendi.

Çocuklar şenliğinde, masal kıraat, mandala pentür, seyir gösterisi, bala dartı, gösterici boyama, palyaço gösterisi, yüz pentür ve betik kıraat kabilinden etkinlikler düzenlendi. Çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

“Çocuklarımızın mutluluğu bizleri bile bahtiyar ediyor”

Bilecik İl Hars ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, yaptığı açıklamada, “Çömlekçilik sanatının ve şerbetçiotunun anne vatanı kendisine tarif ettiğimiz doğanın tamlık renklerini içinde barındıran göletler diyarı Pazaryeri ilçemizde 2022 yılında yenilenen yıpranmamış yüzü ile benzer benzeri katalog haline mevrut kütüphanemizde haddinden fazla sunturlu aktivitelere ve etkinliklere sahne alıyor. Önceden kitabevi denildiğinde akla mevrut sessiz ortamda rafların beyninde kitap okuma anlayışının ve alışkanlığının haricinde daha çok PlayStation, tekellüm aktiviteleri, yerel halk sanatları, saz dinletileri, oyun gösterileri, sinema, konuşma salonlarımızda sinema gösterimleri yapılmaktadır. Katalog Yaz Programı KÜYAP’22 çerçevesinde da bu etkinlikler belli periyotlarda devam etmektedir. Çocuklarımızın mutluluğu bizleri de bahtiyar ediyor. Çocuklarımıza sunulan terbiye sunma sunturlu eğitim bilimi adına görüyoruz. Onlar bizim geleceğimizin teminatı. Bizleri katılımları ile onurlandıran ailelerimizi ve bu programı yapılmasında bindi sağlayıcı İlçe Halk Kütüphanesi personellerimiz, öğretmenlerimiz, desteklerini esirgemeyen Pazaryeri Belediyemiz ve Pazaryeri Kaymakamlığımıza teşekkürname ediyorum” dedi. – BİLECİK

Share: