Bileğinin gücüyle engellere cebin savaşım veren dinç sporcu, milli form amacıyla çalışıyor

Denizlili bedensel engelli Süleyman Gülnar, bir yıl önce başladığı bukağılık güreşi sporunda ulusal şampiyonalarda elde ettiği dereceleri milli formayla sıkıntılı dışına sarmak istiyor.

Babadağ ilçesine bağlı Ahıllı Mahallesi’nde cıvıl cıvıl, doğuştan volta bozukluğu ve muhtelif engelleri kâin 19 yaşındaki Süleyman Gülnar, 2021 yılında bocce sporuyla ilgilenmeye başladı.

Denizli Engelliler Spor Kulübünde antrenörler tarafından bukağılık güreşine yönlendirilen Gülnar, tutkuyla bağlandığı bu sporda kendisini derhâl geliştirdi.

Gülnar, Çankırı’birlikte 29 Temmuz 2021’de düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda üçüncülüğü kazandı.

Karabük’te 12 Mart 2022’de planlı Bedensel Engelliler Türkiye Güç Güreşi Şampiyonası’nda bile sol kol 55 kilo kategorisinde ikinci olan Gülnar, milli takıma kullanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Süleyman Gülnar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bocce oynadığı sırada ellerinin etkili olduğunu gören tıpkı hocasının kendisini bu spora yönlendirdiğini, evinin deposuna kurduğu hatır bisikleti, ağırlıklar ve çatıya astığı iple çalışmalara başladığını söyledi.

Günde 12-13 saat çalıştığını tabir fail Gülnar, şöyle bitmeme etti:

“Öncelikle bisikletle ısınmayı yapıyorum. Isınmayı yaptıktan sonraları balkonda lastikle bileklerimi ısındırıyorum. Sonra hocamın bana yazdığı program dahilinde hareketleri yapmaya başlıyorum. Haftada aynı çevrim salona gidiyorum. Orada kuvvet güreşi ve teknik egzersiz yapıyorum. Daim çalışmamız gerekiyor. Koskoca bire bir yılımızı say vererek harcıyoruz. İpe tırmanıyorum. İpte somurtkan kalıyorum tafsilatlı ayrımsız müddet, kalabildiğim kadarıyla. Bunun dışında ağırlıklarla çalışıyorum.”

Say ortamının ev olduğunu, gereç eksiğinin bulunduğunu nâkil Gülnar, tekmil zorluklara karşın yılmadığını anlattı.

“Kendime güveniyorum”

Avrupa ve acun şampiyonaları seçmelerinde kalburüstü oluşmak istediğini dile getiren Gülnar, şöyle konuştu:

“Hedefim milli takıma gezmek. Bunu muvaffak olmak istiyorum. Henüz mebzul şartlarda çalışsam eminim çok henüz dolgunca yerlere gelebilirim. Kendime güveniyorum. Milli bando formasını asmak üzere çok çalışıyorum, yılmıyorum. Aksine zorluklar beni bundan sonra ateşliyor. daha çok hırslanıyorum. Yapamadığım şeyleri daha bol yazmak için haddinden fazla çabalıyorum. Çokça henüz gür yerlere geleceğim ve milli bando formasını de giyeceğim.”

Esas Zeliha Ciddi ise oğlu ile alım duyduğunu belirterek, “Biraz yumruk imkanlarla, karye yerinde çalışmaya bitmeme ediyoruz. Maddesel ve manevi, elimizden mevrut destekleri vermeye çalışıyoruz. gece gündüz çalışıyor. Oğlum daha iyi şartlarda çalışabilirse Türkiye birincisi olacağına eminim.” ifadelerini kullandı.

Share: