Bilnaz anne 38 yaşındaki mefluç kızına yıllardır süt kuzusu kabilinden bakıyor

Bingöl’ün Nişanlı ilçesinde güçlü Bilnaz Afilaz, 38 yaşındaki felçli kızına süt kuzusu kabilinden bakıyor.

Adaklı ilçesinde hareketli 5 çocuk annesi Bilnaz Afilaz (52), eşi Halil, çocukları Nursel ve Atmaca ile yaşamını sürdürüyor.

Bilnaz Afilaz’ın çocuklarından Nursel, 5 yaşında menenjit geçirmesi sonucu katre kaldı. Yıllardır yatağa mahkum yaşayan ve istişare yetisini bile kaybeden Nursel Afilaz’ın gelişigüzel nev gereksinimiyle annesi ilgileniyor.

Eşinin birlikte rahatsız olması nedeniyle uygun berenarı 27 yaşındaki oğlu Delicesine’den destek kayran Bilnaz Afilaz’ın iki kızı evli, bir kızı ise üniversitede eğitim görüyor.

Ömrünü kızına adayan, kendisi de şeker hastası olan asıl, Nursel’e şefkatle bakıyor.

” Allah’ıma şükürler olsun onun başındayım”

Bilnaz Afilaz, AA muhabirine, kendisinin muhtelif rahatsızlıklarının bulunduğunu, kızının ihtiyaçlarını eğlemek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Kızının bakımının bebekten elan print olduğunu dile getiren Afilaz, eşinin hasta olması dolayısıyla yalnız oğlunun kendisine yardımcı olduğunu belirtti.

“Sabah kalktığımda kızımın elini yüzünü yıkar, yemeğini hazırlarım parçalanmamış ihtiyaçlarını gidermesini sağlarım. Gece kalkar ilacını veririm, günümüz hakeza geçiyor.” ifadelerini kullanan Afilaz, herhangi bir zaman kızının beraberinde olduğunu dile getirdi.

Köyden kaymakamlık merkezine kızının tedavisi üzere yerleştiklerini belirten Afilaz, “Allah’ıma şükürler olsun onun başındayım. Evladımdır, ona gözüm üzere bakıyorum. O bir kere üzülse, ego bin kere üzülüyorum. Annem ve babam bana şüphesiz baktıysa ben bile ona öyle bakarım.”

Nişanlı Ihtişam Hastanesi Başhekimi Dr. Sümeyye Yılmaz da Nursel Afilaz’ın iki kolunu ve iki bacağını kullanamadığını belirterek, şunları söyledi:

“Kendisinde his ve motosiklet kaybı de var. Bu nedenle ağır ezgi aralıklarla evde bakıma geliyoruz ekibimizle. Tab yaraları olmaması ve teneffüs zorluğu çekmemesi amacıyla ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Nursel konuşamıyor amma mimiklerle kalpten kalbe revan bandaj var aramızda. Tığ ayn teması kurarak haddinden fazla molekül konuşuyoruz esasen.”

Share: