Bilnaz esas 38 yaşındaki felçli kızına yıllardır bebek kabil bakıyor

Bingöl’ün Adaklı ilçesinde hareketli Bilnaz Afilaz, 38 yaşındaki inmeli kızına süt kuzusu kabilinden bakıyor.

Nişanlı ilçesinde tüvana 5 bala annesi Bilnaz Afilaz (52), eşi Halil, çocukları Nursel ve Mecnunca ile yaşamını sürdürüyor.

Bilnaz Afilaz’ın çocuklarından Nursel, 5 yaşında menenjit geçirmesi sonucu felç kaldı. Yıllardır yatağa mahkum hayat dolu ve müşavere yetisini birlikte kaybeden Nursel Afilaz’ın temas nev gereksinimiyle annesi ilgileniyor.

Eşinin de tasalı olması dolayısıyla uygun az çok 27 yaşındaki oğlu Atmaca’den bindi alan Bilnaz Afilaz’ın iki kızı evli, bire bir kızı ise üniversitede terbiye görüyor.

Ömrünü kızına adayan, kendisi da şeker hastalığı hastası olan esas, Nursel’e şefkatle bakıyor.

” Allah’ıma şükürler olsun onun başındayım”

Bilnaz Afilaz, AA muhabirine, kendisinin muhtelif rahatsızlıklarının bulunduğunu, kızının ihtiyaçlarını eğlemek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Kızının bakımının bebekten henüz tahakküm olduğunu dile getiren Afilaz, eşinin hastalanmış olması nedeniyle vakit kaybetmeden oğlunun namına havari olduğunu belirtti.

“Sabah kalktığımda kızımın elini yüzünü yıkar, yemeğini hazırlarım bütün ihtiyaçlarını gidermesini sağlarım. Gece kalkar ilacını veririm, günümüz böyle geçiyor.” ifadelerini kullanan Afilaz, herhangi bir antlaşma kızının beraberinde olduğunu dile getirdi.

Köyden ilçe merkezine kızının tedavisi için yerleştiklerini tamlayan Afilaz, “Allah’ıma şükürler olsun onun başındayım. Evladımdır, ona gözüm kabilinden bakıyorum. O bir yol üzülse, ego bin kat üzülüyorum. Annem ve babam bana lacerem baktıysa ego de ona öyle bakarım.”

Nişanlı Oran Hastanesi Başhekimi Dr. Sümeyye Yılmaz da Nursel Afilaz’ın iki kolunu ve iki bacağını kullanamadığını belirterek, şunları söyledi:

“Kendisinde his ve motosiklet kaybı üstelik var. Bu nedenle eğlenceli aralıklarla evde bakıma geliyoruz ekibimizle. Edisyon yaraları olmaması ve teneffüs zorluğu çekmemesi için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Nursel konuşamıyor amma mimiklerle kalpten kalbe revan rabıta var aramızda. Tığ ayn teması kurarak çokça öz konuşuyoruz esasta.”

Share: