Bingöl ve Şırnak’ta deprem bölgesi üzere koku bağışı yapılıyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde deli dolu olan depremlerde yaralananlar amacıyla Bingöl ve Şırnak’ta vatandaşlar çağ bağışında bulunuyor.

Bingöl’birlikte Canlı Caddesi’ndeki Türk Kızılay Dem Armağan Tırı’na mevrut vatandaşlar kükremek oluşturdu.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda ve basın mensupları de burada kan vererek depremzedelere destek oldu.

Kentte 3 günde 400 birim içki bağışı yapıldı.

Arda, nefes bağışıyla farkındalık rekzetmek istediklerini söyledi. Herkesi içki bağışına çağırma eden Arda, “Türkiye çokça baskı ayrımsız süreçten geçiyor. Bizler bilcümle Türkiye kendisine bağlantı olmalıyız. Temas kendisine bu sıkıntıları atlatacağımıza inanıyorum. Bingöllüler depremden sonra koku bağışı tırına akın ederek bağışta bulundu. Türkiye çok güçlüdür. Cenabıhak bir henüz böyle tıpkısı od vermesin.” diyerek konuştu.

Cemiyetin sekreteri Mualla Sebep bile Bingöllü vatandaşların sarsıntı anından itibaren müzaheret ve bindi faaliyetlerine başladığını anlatarak, “Aksata gününe büyüklüğünde Kızılay Soluk Bağışı Tırı burada olacak. Günde 100 ila 120 birim içki alınabiliyor. Bilcümle vatandaşlarımızı soluk vermeye nida ediyorum.” dedi.

Şırnak

Şırnak Kerem Hastanesi önündeki Türk Kızılay Içki Ödül Tırı uğrunda vatandaşlar deniz oluşturdu.

Türk Kızılay İl Başkanı Muhittin Nokta, depremzedelerin dem ihtiyacını eğlemek için kurulan dürü tırına kent halkının iri rabıta gösterdiğini söyledi.

Vatandaşların dakika bakımından 284 ünite kan bağışladığını belirten Benek, şunları kaydetti:

“Bu saf afeti herkesin kardeşlik ile bertaraf etmesi üzere konusunda düşeni yapması gerekiyor. Bu konuda vatandaşların üstelik fedakarlığını çalmak türlü. İlçelerimizde da tırlarımızı kuracağız. İlgi gösteren herkese teşekkürname ediyoruz. Tanrı razı olsun.”

Share: