Bingöl’de 89 gönül, hafızlık eğitimini tamamladı

Bingöl’da hafızlık eğitimini tümleç 89 öğrenci, düzenlenen şehadetname merasiminde belgelerini aldı.

İl Müftülüğüne sadık Kur’an kurslarında öğrenim gören ve hafızlığını başarıyla mütemmim öğrenciler üzere Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kurultay Merkezi’nde icazet merasimi düzenlendi.

Vali Haysiyet Rençper, törende, hafızlığın, Kur’an’ın ruhunu ve manasını kalplere işlemekten geçtiğini belirtti.

Hafızlık eğitimini mütemmim öğrencileri kutlama fail Rençper, hafızlığın kutlu tıpkısı dirlik namına övüldüğünü söyledi.

“Hafızlığın genişlik güzel örneği olan Peygamberimiz ve ashabı, Kur’an’ı çabucak hıfzetmekle kalmamış, bizatihi hayatlarına da pratik etmişlerdir” diyen Maraba, hafızlığın Kur’an’ın ruhunu ve manasını birlikte kalplere işlemekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hakim kılmaktan geçtiğini kaydetti.

Din görevlilerinin topluma yön veren, küçümseme ve davranışları yaşıt alınan şahıslar olduğunu vurgulayan Fellah, şöyle konuştu:

“Bu nedenle eksiksiz görevlilerin ağızlarından çıkan sözlere ve davranışlarına maksimum surette dikkat etmeleri gerekmektedir. Kült görevlileri, okuma, düşünme, kendini restorasyon, bilgiye dair namına konuşma ve genişlik önemlisi da büyüklenme ve davranışlarıyla insanımız üzere birer eş olmalıdırlar. İcazetlerini kayran kızıl hafızlarımıza, Kur’an’a ve İslam’a bakım yolunda muvaffakiyetler diliyorum.”

Törene, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmayan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal, çekicilik amirleri, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Share: