Bingöl’de hafızlığı mütemmim 89 mektepli için icazet merasimi düzenlendi

Bingöl’de hafızlığı bütünler 89 öğrenci amacıyla diploma merasimi düzenlendi

BİNGÖL Bingöl’de İl Müftülüğü ‘ne tutkun Düzey’an kurslarında hafızlık eğitimlerini bitiren 37’si erkek 57’si kız tevessül etmek üzere 89 mektepli amacıyla icazetname merasimi düzenlendi.

İl Müftülüğüne ilişkin Kırat’an kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrenciler için icazetname merasimi düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kurultay Merkezi’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi, ihtiram duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Kırat-an’ı Alicenap tilaveti okundu. Tören, sinevizyon gösterimi, yapılan dualar ve Ilbay Kıymetiharbiye Fellah’nin koruyan öğrencilere hediyelerini vermesinin arkası sıra sona erdi. Ilbay Haysiyet Fellah, “İlimiz genelindeki Düzey’an Kurslarında yetişen 89 kardeşimiz daha zaman hafızlık kervanına katılıyor. Öncelikle kendilerini kutlama ediyor, vahyin sonuç halkası olan Düzem’an-ı Selek’e variyet boyu hizmet etmelerini Heybetli Mevla’dan yalvarma ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçenleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Mefret kitabımız Düzem’an-ı Bonkör, nazil olmaya başladığı andan itibaren evvel Sefir Efendimizin, peşi sıra sahabenin, sonrasında ise kuşaktan kuşağa hafızların gönlüne nakşedilmiş, hafızalarda gizli ve korunmuş adına günümüze intikal etmiştir” dedi.

Kip tıpkı sürecin ardından icazetname aldıkları üzere haddinden fazla bahtiyar olduklarını rapor fail Meral Çiçek, “Bugün burada icazetimizi almak için toplandık. Elhamdülillah almakta felek oldu. Takatli aynı süreçti ama çokça şükür ki başardık. Sürecin esasen sonuna büyüklüğünde yanımızda olup bizlere bindi veren ailelerimiz ve hocalarıma haddinden fazla teşekkürname ediyorum. Çokça fena hâlde bir aktarılma oldu ve emeği sabık herkese şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim talip herkese felek ölçü inşallah” şeklinde konuştu.

Hafız olduğu için çok bahtiyar olduğunu tabir eden Muhammed Tehlikesiz Ateşin ise ” Seviye’an Kursunda eğitimimi tamamladım. 2 yıllık takatli bir sürecin ardından elhamdülillah hafızlığımı tamamlayıp zaman itibariyle icazetimizi aldık. Hafızlık dümdüz tıpkı husus değil düzentileme ve ağırlık isteyen bire bir serüvendir. Çokça şükür ki bizler başardık ve bunun amacıyla çokça mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Programa, Ilbay Şayan Dikici, Hafızlık Eğitimi Ofis Başkanı İbrahim Yılmayan, Belediye Reisi Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Mushafları İnceleme ve Kıraat Yerleşmiş Başkanı Saklayan Osman Delice, Din İşleri Efdal Müesses Uzmanı Davut Kaya, İl Müftüsü Mustafa Topal, çekicilik müdürleri, hafızlığını bütünleyen öğrenciler ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Share: