Bingöl’de hükümlüler amacıyla kitap kampanyası başlatıldı

– Bingöl’üstelik hükümlüler amacıyla mektup kampanyası başlatıldı

BİNGÖL – Adalet Bakanlığının talimatıyla cezaevlerindeki kütüphaneler için hayata geçirilen tezkere dürü kampanyası Bingöl’da birlikte başlatıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı himayelerinde ukubet infaz kurumları marifetiyle düzenlenen “Mektup İyileştirir” ünlü pusula hediye Kampanyası dualar eşliğinde başladı. Ceza yürütüm kurumundaki vakfedilmiş ve hükümlülere kıraat alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Doğruluk Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan tören düzeni çerçevesinde devam fail Ceza İnfaz Kütüphaneleri üzere Betik Ödül Kampanyası minvalinde Bingöl Türe Sarayı ve ayrımsız AVM’da açılan stantta 15 Şubata büyüklüğünde tezkere bağışları kabul edilecek, kitaplar ülke genelinde mevcut ukubet uygulama kurumlarının envanterine pusat edilecek.

Açılışta müzakere eden Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Çokbilmiş, ceza ve düzenlilik tedbirlerinin infazı ile erişilmek matlup temel amacın öncelikle genel ve özel önlemeyi seçmek, bu maksatla hükümlünün yeniden yanlışlık işlemesini inhibitör etkenleri güçlendirmek, toplumu suça alın yüklenmek, hükümlünün yeniden sosyalleşmesini özendirmek, üretken, kanunlara, nizamlara ve içtimai kurallara okkalı, baskı taşıyan tıpkı hayat biçimine uyumunu kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Beyinli, “Türk ceza hak sisteminde bile benimsendiği üzere, yanlışlık ve suçlularla mücadelede asıl olan iki kriter, baştan suç işlenmesinin önlenmesi ve hükümlünün topluma baştan kazandırılmasıdır. Bu hedef doğrultusunda ceza uygulama kurumlarımızda, hükümlülere yönelik verilen sosyalleştirme programlarının yanı sıra, terbiye tedrisat programları ile dahi topluma baştan kazandırılmaları hedeflenmektedir. Betik okumaya yönlendirme ve tezkere okuma programları ile ceza infaz kurumlarımızda mevcut hükümlülerimizin bilinçlenmeleri, birinci sınıf ahit geçirmeleri ve cezasının infazından sonra topluma yeniden şuurlu ayrımsız fert kendisine kazandırılmaları sağlanmaktadır. İnfazın esas amacı doğrultusunda ceza yürütüm kurumlarımızda hükümlü ve tutukluları kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını hareketli benzeri şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturulmuştur. Halihazırda ülkemiz genelindeki parçalanmamış ceza infaz kurumlarında katalog hizmeti verilmektedir. Bu kütüphanelerde çokça sayıda kategoride ve sayıda yayınlar bulunmaktadır. Kütüphanelerdeki yayınların kantitatif ve niteliklerinin arttırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından çeşitli icraat sürdürülmektedir. Hak Bakanımızın talimatları doğrultusunda, işaret sayısı mahdut olan ve yıpranmamış açılan ceza uygulama kurumlarındaki kütüphanelere öncelik bitmek kaydıyla talih genelinde 31 Mayıs 2021 tarihinde ‘Bire Bir Mektup, Benzeri Umut’ sloganıyla başlatılan Ceza infaz Kurumu Kütüphaneleri amacıyla Mektup Armağan Kampanyası 18 Haziran 2021 tarihinde sona ermişti. Bu kampanya boyunca 216 stantta ve mektup kumbaralarında mecmu 256 bin 376 skor kitap toplanmıştır. Önümüzdeki yıllarda da tezkere dürü kampanyalarının geleneksel olarak düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu çerçevede 2023 yılında “Mektup İyileştirir” sloganıyla Ceza uygulama Kurumu Kütüphaneleri üzere Mektup Ödül Kampanyası baştan düzenlenmiş olup, 15 Şubata büyüklüğünde Bingöl Türe Sarayı dayanak noktası ikmal ve AVM antre katında kurulacak olan hediye standına kitaplarını teyit edebilirler. Unutulmamalıdır kikitap iyileştirir. Bu çevirici ile altın katılımcılarımıza bahis karşı gösterdikleri duygunluk zımnında şükranlarımı sunuyor, kül Bingöl halkımızı cezaevlerine tezkere armağan üstüne stantlarımıza nida ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların peşi sıra getirilen kitaplar ceza ve tevkif evi personelleri yoluyla tasdik alınmaya başlandı.

Share: