Bingöl’de kene avcısı sülünler doğaya salındı

Bingöl’üstelik kene avcısı sülünler doğaya salındı

BİNGÖL – Bingöl’birlikte kene popülasyonunu kesmek ve dirim bilimsel çeşitliliği bitmeme ettirmek üzere, şehir genelinde toplamda 105 sayı sülün doğaya salındı.

Bingöl Tabiat Esirgeme ve Milli Parklar Idarehane Müdürlüğünce, kent genelindeki sakırga popülasyonunu tenkis etmek üzere, doğaya 105 skor sülün kuşu salındı.

Biyolojik çeşitliliği esirgeme ve bitmeme ettirme hesabına dahi salımın yapıldığını bildiren Tabiat Esirgeme ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, sülünlerin günde 500 ila bin adet ortada sakırga yediğini aktardı. Sülün kuşunun yanında bin 150 adet birlikte kekliğin doğaya salındığı bildirilirken, muhtelif noktalara fotokapanların yerleştirildiği belirtildi.

Bahçesine andıran aynı noktaya sülünlerin bırakıldığını ve gönüllü namına koruyacağını de belirten vatandaşlardan Turhan Bürkük, “Bugün Tabiat korumadan rüfeka Sülün bıraktılar benim bahçeme yakın. Korumalığını üstelik katlanmak amacıyla sulak tıpkısı araziye bıraktık. Daha iyi gelişirler ve inşallah bizim bu araziye uyarlanmış olurlar” dedi.



Share: