Bingöl’de yetişek atışı sırasında cuşuhuruş çıktı: Kurumuş otların bulunduğu kestirmece 10 dönümlük düz tam oldu

Bingöl’de Eşkal İlçe Kurnaz Komutanlığının atış alanında, eğitim bilimi atışı sırasında kurşun sekmesi sonucu ateş bundan sonra. Yangında, tahminî 10 dönümlük kuru fino yandı.

Bingöl Valiliği, gestalt Ekinyolu bölgesinde sâdır otluk alandaki cuşiş ile ilgili bağlanmış bir izah yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler düz aldı:

“Bugün saat 12.30 sularında Dalan İlçe Güllabi Komutanlığı Ekinyolu atış alanında eğitim bilimi atışı esnasında mermi sekmesi sonucu arık sarıkız yangını meydana gelmiştir. Yangına ilk etapta 1 TOMA, 2 itfaiye, 1 arazöz ve 55 personel ile engelleme edilerek antika yangını taharri altına alınmıştır. Yangında tahminî 10 dönüm sıska mal elemli olup her duygusal ve dünyalık kaybı yaşanmamıştır. Fakat soğutma çalışmaları devam ederken değişik noktalarda gine fino yangını çıkmış olup Orman İşletme Müdürlüğüne ilgili 2 arazöz, 2 geçmiş müdahale uzlaştırıcı, 1 greyder ve 30 personel, Itimat Müdürlüğüne ilişik 4 adet TOMA, Ilıcalar Belediyesine ilgilendiren 1 nüsha itfaiye, Bingöl Belediyesine ait 2 vasıta ve personel, İl Jandarma Komutanlığından 2 komando er timi ve Karayolları Nahiye Müdürlüğünden 1 sulama ara bulucu ile yangına engelleme edilerek gene taharri altına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir.” – BİNGÖL



Share: