Bisikletçiler Kapadokya’da Başladı Erciyes’te Bitirdi

– Bisikletçiler Kapadokya’da Başladı Erciyes’te Bitirdi

KAYSERİ – Erciyes Uluslararası Defa Derrace Yarışları Grand Prix Kapadokya etabı ile tamamlandı. 147 kilometre uzunluğundaki parkur sporcuların pek mücadelesine görüntü oldu.

Dünyanın ciharıyek yanından mevrut profesyonel çiftteker sporcuları Kayseri Erciyes’te planlı arsıulusal sefer velespit yarışlarında puanları hanesine yazdırmak amacıyla ter döktü. Uluslararası Bisikletçiler Birliği -UCI ve Türkiye Velespit Federasyonu öncülüğünde, Erciyes Faziletkâr İrtifa ve Spor Turizmi Derneği organizasyonu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.Ş ve Spor A.Ş. Yahyalı Belediyesi, Develi Belediyesi, Tomarza Belediyesi, Ürgüp Belediyesi destekleri gerçekleşen Uluslararası Erciyes Kez Velespit Yarışları’nın dördüncü gününde Grand Prix Kapadokya etabı gerçekleşti. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başlayan GP Kapadokya etabının startını Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Kayseri Erciyes A.Ş Taraf. Düzem. Bşk. Dr. Gaye Cahid Cıngı verdi. Bisikletçiler 147 kilometre uzunluğundaki parkurda Kapadokya, Soğanlı, Şehriyâr Sazlığı, Yahyalı, Develi, Yeşilhisar bölgelerinden geçerek, tarihi ve saf güzellikler içerisinde ayaklık çevirdi. Sporcular kip yokuşları aşarak Erciyes Ski Merkezi 2 bin 200 metrede mevcut finish noktasına ulaştı. Bu etapta Türkiye eksantrik başlamak üzere Amerika, Malezya, Kuveyt, Cezayir, Özbekistan, Kazakistan ve Cenup Afrika’dan gelen heveskâr derrace takımları yarıştı. Müsabakalar böylelikle Kazakistan’ın Almaty Cycling Derrace Takımı’ndan Anton Kuzmin bir numara, Güney Afrika’nın Protouch Velespit Takımı’ndan Kent Eşkenar Dörtgen ikinci ve Malezya’nın Terengganu Polygon Cycling Bisiklet Takımı’ndan Anatolii Budiak üçüncü oldu. Bildirme genç sportmen ödülünü üstelik Kazakistan’ın Almaty Cycling Derrace Takımı’ndan Nurzhan Khatpin elde etti.

Derece elde eden sporculara madalya ve kupaları Kayseri Erciyes A.Ş. Umumi Heyet Başkanı Dr. Gaye Cahid Cıngı marifetiyle ikram edildi.

Share: