Bisikletçiler Kapadokya’da Başladı Erciyes’te Bitirdi

Erciyes Arsıulusal Sefer Çiftteker Yarışları Grand Prix Kapadokya etabı ile tamamlandı. 147 kilometre uzunluğundaki parkur sporcuların güçlü mücadelesine sahne oldu.

Dünyanın ciharıyek yanından gelen aç velespit sporcuları Kayseri Erciyes’te düzenlenen arsıulusal misil bisiklet yarışlarında puanları hanesine yazdırmak üzere arak döktü. Arsıulusal Bisikletçiler Birliği -UCI ve Türkiye Çiftteker Federasyonu öncülüğünde, Erciyes Efdal İrtifa ve Spor Turizmi Derneği organizasyonu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.Ş ve Spor A.Ş. Yahyalı Belediyesi, Develi Belediyesi, Tomarza Belediyesi, Ürgüp Belediyesi destekleri gerçekleşen Arsıulusal Erciyes Misil Çiftteker Yarışları’nın dördüncü gününde Grand Prix Kapadokya etabı gerçekleşti. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başlayan GP Kapadokya etabının startını Ürgüp Şehremini Mehmet Aktürk ve Kayseri Erciyes A.Ş Alnaç. Düzem. Bşk. Dr. Gaye Cahid Cıngı verdi. Bisikletçiler 147 kilometre uzunluğundaki parkurda Kapadokya, Soğanlı, Sultan Sazlığı, Yahyalı, Develi, Yeşilhisar bölgelerinden geçerek, tarihi ve katıksız güzellikler içerisinde ayaklık çevirdi. Sporcular zorlu yokuşları aşarak Erciyes Ski Merkezi 2 bin 200 metrede bulunan finish noktasına ulaştı. Bu etapta Türkiye eksantrik tutmak üzere Amerika, Malezya, Kuveyt, Cezayir, Özbekistan, Kazakistan ve Güney Afrika’dan mevrut arzulu bisiklet takımları yarıştı. Müsabakalar böylece Kazakistan’ın Almaty Cycling Derrace Takımı’ndan Anton Kuzmin birinci, Cenup Afrika’nın Protouch Velespit Takımı’ndan Şehir Main ikinci ve Malezya’nın Terengganu Polygon Cycling Bisiklet Takımı’ndan Anatolii Budiak üçüncü oldu. En dinç sporcu ödülünü üstelik Kazakistan’ın Almaty Cycling Derrace Takımı’ndan Nurzhan Khatpin elde etti.

Derece elde fail sporculara madalya ve kupaları Kayseri Erciyes A.Ş. Umumi Heyet Başkanı Dr. Meram Cahid Cıngı eliyle ikram edildi. – KAYSERİ

Share: