Bodrum’da Urfa rüzgarı esti

Bodrum’da Urfa rüzgarı esti

MUĞLA – Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Şanlıurfa Kültür, Nutuk ve Tesanüt Derneği aracılığıyla birleştirme edilen ‘Bodrum Urfa Kültür Gecesi’ mülevven görüntülere manzara oldu. Dernekevi yemeklerin izaz edildiği gecede birbirinden ateşin türküler ile vatandaşlar unutulmaz bir tün yaşadı.

Şanlıurfa Kültür, Danışma ve El Birliği Derneği tarafından kombinasyon edilen ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle yapılan ‘Bodrum Urfa Firez Gecesi’ evvel bir aksata merkezinde yapıldı. Geceye Haliliye Şehremini Mehmet Canpolat, Bodrum Uray Başbuğ Yardımcısı Tayfun Yılmayan, Şanlıurfa Ekin, Nutuk ve El Birliği Derneği Başkanı Necati Çetince ve çokça sayıda yurttaş katıldı. Mülevven görüntülere manzara olan gecede sahne alan artist Cumali Özkaya, seslendirdiği türkülerle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlara yöreye katışıksız çiğköfte, lahmacun, halka tatlısı ve mırra izaz edilirken, koridor gecesi tadında heyecanlı ayrımsız gece yaşandı.

Yapılan organizasyondan çevre bahtiyar olduğunu anlatım eden Haliliye Şehremini Mehmet Canpolat, “Burada Veli ve Güneydoğunun kültür buluşması başlığı adı altında şuanda buradayız. Atmosfer namına lazım Urfalı hemşerilerim gerekse Bodrumlu hemşerilerim buradalar. Burada bire bir firez buluşması gerçekleştireceğiz. Seçkin iki yöreye ilgilendiren hem kültürel etkinliklerimizin tanıtımı hem dahi tıpkısı zamanda müzikle ilişkin kendisine bilcümle birlikte hemhal olacağız. Şanlıurfa deyince aynı mozaik şehri akla geliyor ama Bodrum’bile daha çok mozaik şehri haline gelmiş. Dünyanın seçme yerinden insanlara buraya geliyor ve şuan birlikte burada hava yuvarı çokça adamakıllı. Bu organizasyonda emeği olan herkese çokça teşekkür ediyorum. Bodrum’üstelik tıpkı Urfa rüzgarı esecek. Henüz sonrasında inşallah Bodrumlu hemşerilerimizi Urfa’birlikte mihman ederekten değer bulacaktır ümidiyle ” dedi.

Bodrum’un hoşgörü kenti olduğunu vurgulayan Bodrum Uray Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmayan, “Bodrum sevginin, hoşgörünün 5 bin yıllık tarihiyle kültürüyle anlayışın ve birlikte yaşamanın simgesi haline mevrut aynı kent. Bugünde burada 13 bin almanak geçmişi olan Şanlıurfa’nın kültürünü Bodrum’un kültürüyle beraber ayrımsız araya gelip kalabalıkla bunu hissetmek tolerans ve sevgiyi yine burada bürümek bizi çok bahtiyar etti. Bizler Bodrum Belediyesi yerine dili, dini, rengi, ırkı ayırt etmeden gelişigüzel tür kültüre saygılıyız, sevgiliyiz. Bodrum Belediyesi yerine Şanlıurfa Kültür Derneği ile alay malay bu organizasyonun gerçekleşmesini sağladık” diyerek belirtti.

Şanlıurfa Ekin, Nutuk ve El Birliği Derneği Başkanı Necati Güç ise, “Derneği kuralı kestirmece 1 sene oldu. 1 yıl içerisinde hangi yaparız diye düşündük ve Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’ın destekleriyle ekin gecesi organizasyonunu yapmaya değişmeyen verdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim. 2023 yılı sonbaharda daha büyük bir kültürel etkinli çalışması içerisindeyiz bunun bilgisini önümüzdeki aylarda kamuoyuna paylaşacağız” diye niteleyerek konuştu.

Share: