BOĞA GÜREŞLERİNDE HEYECANLI ANLAR

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde Karagöl Plato Şenlikleri kapsamında düzenlenen boğa güreşlerinde şampiyon boğaların rakiplerine yüksek uydurmak için gösterdiği mücadele, seyircileri heyecanlandırdı.

Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen Karagöl Yayla Şenlikleri 2 dönüş sürdü. Şenlikler kapsamında cumartesi haset motokross gösterileri, Yörük futbolu, Kumluca Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar için mevlit ve aşındırmak ikramı, bire bir günün akşamında bile Ferhat Göçebe konseri düzenlendi. Şenliklerin ikinci haset olan münasebet haset ise sevir güreşleri düzenlendi. Saat 10.00’da başlayan güreşlerin açılışında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından güreşler için açılış duası yapıldı.

Karagöl Plato Şenlikleri kapsamında düzenlenen kele güreşlerine Muğla ve Aydın yöresinden 40 güreş boğası katıldı. Belediye Başkanlığı Kupası finalinde, Görgülü’dan Emre Kaya’nın ‘Karadağlı’ ünlü boğası ile Muğla’dan Şanlı Tütüncü’nün ‘Kızılateş’ adlı boğası güreşti. Her iki boğanın sahiplerine bile Kumluca Belediye Reisi Mustafa Köleoğlu tarafından kupa ve madalya verildi.

Baş güreşlerinde ise Muğla’dan Tahir Kulak’ın ‘Tıraş Bıçağı’ ünlü boğası ile Muğla’dan Ümit Arslan’ın ‘Rüzgar’ adlı boğası güreşti. Çekişmeli uğraş böylecene Jilet güreşlerin şampiyonu oldu.

Şenliklere Kumluca Şehremini Mustafa Köleoğlu, Elmalı Şehremini Halil Öztürk, DÜRÜST Tümen Kumluca İlçe Başkanı Erol Tevazulu, CHP kaymakamlık Başkanı Arif Kocacık, İYİ Tümen İlçe Başkanı Bekir Bircan, Iri Angajman Partisi Kumluca İlçe Başkanı Gaye Kamer, Kumluca Kültür Odası Başkanı Hidayet Kökce ve tahminî 5 bin vatandaş katıldı.



Share: