Boğazı kesilerek öldürülmüş Şebnem Şirin’in adı parkta yaşayacak

Denizli’birlikte koca arkadaşı aracılığıyla boğazı bıçakla kesilerek maktul Şebnem Leziz’in adı, Bozkurt ilçesindeki yeni yapılan ayrımsız parka verildi.

27 Ilk Teşrin 2021 tarihinde Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi’nde ayrımsız apartta meydana gelen olayda, 25 yaşındaki besin mühendisi Şebnem Latifçe, eş arkadaşı Furkan Zıbıncı (26) yoluyla boğazı bıçakla kesilerek öldürülmüştü. Mevkuf sanık Zıbıncı hakkında ağırlaştırılmış mal boyu mahbes talebiyle açılan dava, 3. Okkalı Ukubet Mahkemesinde görülmeye bitmeme ediyor. Türkiye gündeminde büyük yankı uyandıran olayın peşi sıra Bozkurt Belediyesi ilçede Mimar Sinan Mahallesinde yaptığı benzeri parka Şebnem Güzel’in ismini verdi. Burada unutturulmak istenmeyen Latifçe’in resmi tabelaya koyulduktan sonra alt kısmına ise biyografisi yazıldı. 28 Ağustos 2022 tarihinde resmi açılışı yapılması planlanan park yeri, şimdiden vatandaşlar aracılığıyla kullanılmaya başlandı.

“Bu bizim içimizi acıtan gerçekler”

Bozkurt Şehremini Birsen Bozkurt, insanların unutmamasını istediklerini belirterek, “Bizim üzere avrat cinayeti herif cinayeti haddinden fazla muhteşem. Ego istedim ki Bozkurt’a girişte yapacağımız bu otopark, ışıltılı yansın. İnsanlar geldiğinde bir baksın kim burası Şebnem Tatlıca parkı. Çiy Güzel ki, elbette öldürülmüş, nasıl hunharca hayata akıbet mevdu aynı sorgulansın ve karı cinayetlerinin üzerinde bir sefer elan düşünülsün istedik. Ayrımsız karı belediye reisi olarak bittabi kim bu bizim içimizi acıtan gerçekler. Bu içimizi acıtan gerçekleri da akarsu yüzüne çıkartmakla ilişik biz Bozkurt’ta dokuz canlı çokça şeyi yapıyoruz amma bu siftinlik sembolik parkımızda bu nedenle haddinden fazla mehabetli. Ayın 28’inde bu parkımızı açacağız, herkesi bu parkın açılışına bekliyorum” dedi. – DENİZLİ



Share: