Bolu Belediye Reisi Özcan, 6’lı masaya namzetlik amacıyla istida yazacak

Bolu Belediye Başkanı Özcan, 6’lı masaya adaylık amacıyla istida yazacak – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: – “Açıklamazlarsa 2-3 güne büyüklüğünde 6’lı masaya ayrımsız arzuhâl yazıp ‘Ben aday oluşmak istiyorum’ diyebilirim temsil” – “Ekrem Satma başvurma edecek mi, etmeyecek mi ona de tıpkı sorayım”
KARABÜK – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 6’lı masaya çevirme yaparak “Açıklamazlarsa 2-3 güne büyüklüğünde 6’lı masaya tıpkısı istida yazıp ‘Ben namzet başlamak istiyorum’ diyebilirim söz temsili” dedi.
Özcan, Karabük’te BRTV Umumi Heyet Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın sorularını cevaplayarak, kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olacak özgüvene ve başarı öyküsüne eş olduğunu söyledi. Namına güvenen aynı adam olduğunu, girdiği son 5 seçimin hepsini kazandığını ifade fail Özcan, “Arada Sırada ‘başarı öyküsü’ diyor evet Umumi Başkanımız, başarı öyküsüyse bu bende var. Kerem tecrübesi ise 8 yıl milletvekilliği yaptık biz. Ego 1991’bile üniversiteye girerken, Türkiye’nin altın çocuklarından biriydim. Seçkin çeşit puan türünde önce 500’e girmiş insanlardan biriydim, yüksek lisansımı yapmışım. Kılıçdaroğlu’ndan henüz tahsilliyim, siyasal deneyimim onlardan beş altı değil, Ekrem Eş ve Mansur Koca’den birlikte daha şeyim, yani ben ne yönetemeyeceğim bu ülkeyi? Bu kadar gravite altında Bolu Belediyesini yönetiyorsam, alıp buraya getirdiysem Türkiye’yi sebep yönetemeyeyim? Tıpkı özgüven eksikliği var bizim buraların insanında. Mansur Satma haddinden fazla severim, çok deneyli aynı âdem, haddinden fazla bereketli yönetir ama soruyorum Mansur Koca’in bana göre fazlalığı nedir? Ben Ankara, o İstanbul ülfet mezunu, o Beypazarı Uray Başkanlığı yapmış, ego 8 sene mebusluk yapmışım. Ego milletvekiliyken Ekrem Mir kaza başkanıydı, Beylikdüzü kaymakamlık başkanıydı. Bizim 10 sene geçmiş bulunduğumuz görevlerdeydi. Ben milletvekiliyken Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. Ama haddinden fazla kudretli bir adam” dedi.
“6’lı masanın reisicumhur kim olacak?” sorusuna Özcan, “Bilmiyorum. Amma, ‘sen seçim tarihini açıkla bire bir hafta içerisinde adayımızı açıklarız’ demişlerdi. Açıklamazlarsa 2-3 güne kadar 6’lı masaya benzeri arzuhâl yazıp ‘Ego namzet atılmak istiyorum’ diyebilirim bilfarz. Esasta ben bu dilekçeyi münasebet yazmıyorum? Aklıma geldi, ferda yazayım ben, intihap tarihi dahi anlaşılan oldu” diye niteleyerek yanıt verdi. “6’lı masaya mı başvuracaksınız?” soruna da Özcan, “‘Biz belirleyeceğiz’ diyorlar hangi yapayım? Ayrımsız deneyeyim şansımı” dedi. Çetinkaya’nın “Belki apayrı benzeri aday de çıkmaz” demesi konusunda Özcan, “Ekrem Eş başvurma edecek mi, etmeyecek mi ona bile tıpkı sorayım” ifadesini kullandı.

Share: