Bolu’da patika lisesi öğrencileri günde 10 bin savmak üretiyor

Bolu’de İzzet Baysal Abant Mesleksel ve Teknik Küçük Asya Lisesi’nde kurulan tesiste öğrenciler, taşımalı terbiye ve okul öncesi eğitimde beslenme desteğinin yanında yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyacı için günde 10 bin atlatmak üretiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, AA muhabirine, Milli Yetişek Bakanlığının meslek liseleri üzere uğur olarak belirlediği patika liselerinde atlatmak üretiminin Bolu’de İzzet Baysal Abant Mesleki ve Maharet Rum Lisesi’nde vekâlet imkanları ile kurulan atölyede başladığını söyledi.

Ekmeğin istihsal aşamasında hoca, becerikli belletmen ve öğrencilerin aktif görev aldığını anlatan Sarıcı, öğrencilerin mezuniyetleri sonrası sektörde ihtiyaç duyulan kapsam ve donanıma topluluk adına hareket hayatına katıldığını ifade etti.

Atölyelerde öğrencilere kaynak istihsal ortamında, maharetli-çırak etkileşiminde, düzlük ve atölye şeflerinin kontrolünde, yaparak ve yaşayarak öğrenme imkanı sunulduğunu nâkil Sarıcı, “Bu çalışmalarla pandemi ile birlikte üretimleri çeşitlenen ve kalan iz liselerinin sektördeki önemi ve katkısı henüz dahi görünür ağıl geliyor. Buna sınırlı adına patika liselerinin tercih edilme oranı ve akademik başarısı dahi hissedilir şekilde artıyor.” diyerek konuştu.

Sarıcı, öğrencilerin elan zinde beslenmelerine müteveccih çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Milli Yetişek Bakanlığının sunduğu imkanlarla İzzet Baysal Abant Mesleki ve Beceri Anadolu Lisesi’nde metin ve sağlıklı ortamlarda üretilen tahminî 10 bin roll ekmekle öncelikli namına Bolu’birlikte taşımalı terbiye ve okul öncesi eğitimde beslenme desteği kapsamında sunulan yemekler ile yurtlarda kalan öğrencilerin yemeklerindeki günce ekmek ihtiyacı karşılanacak.”

Share: