Bolu’da şita tedbirleri toplantısı yapıldı

Bolu’üstelik kış sezonu amacıyla alınması gereken tedbirlerle ilgilendiren eş güdüm toplantısı yapıldı.

Bolu’bile, İçişleri Bakanlığı AFAD Yönetimi Başkanlığının ait genelgesi kapsamında “2022 Yılı Şita Tedbirleri Toplantısı” Vali Erkan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Güruh Salonu’nda yapılan ve kış mevsiminde diyar genelinde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, İl AFAD Müdürü Cengiz Çavuş, esbak yıllarda kış aylarında yaşanan mesail ve çözüm yolları, koordinasyonun sağlanması, hava ve kuruluşların güçlük alanları içerisinde yapması müstelzim görevleri yemek şeklinde aktardı.

İlgili kurum amirlerinin bile kişi kurumlarının personel ve kurgu durumları ile kış mevsimine yönelik yaptıkları hazırlıklar için bilgiler verdiği toplantıda mütekellim Ilbay Erkan Tığ, şunları söyledi:

“Eski yıllarda meydana gelen olayları bile göz önüne alarak, erişim özellikle kalkmak için okkalı kar yağışından etkilenebilecek yollarımızın, yerleşme yerlerimizin ve tıpkısı alanların belirlenmesini, alınan tedbirlerin ve hazırlıkların yeniden değerlendirmesini yapacağız. Kurumlarımızın tamlık tıpkısı eş güdüm içerisinde hareket etmelerinin sağlanması üzere mukteza olan tüm tedbirlerin alınması ve planlamaların yapılması için kararlar alacağız ve aldığımız bu kararlar kış mevsimi boyunca ilimiz genelinde uygulanacaktır. Problemsiz bire bir kış mevsimi geçirmeyi talep ediyorum.”

Toplantıya, Vali Kılıç ve Çavuş’un yanında Garnizon Komutan Vekili Yaya Komando Kıdemli Miralay Merdin Kışkan, Ilbay yardımcıları Abdullah Abid Öztoprak ile Abdullah Şen, Vali Yardımcısı Vekili Ümit Gürsançtı, kaymakamlar, İl Güvenlik Müdürü Sadettin Aksoy, İl Uyanık Komutanı Güllabi Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Karayolları 4. Nahiye Müdür Muavini Heybet Koruç ve ait kurum amirleri katıldı.

Share: